Ambassade en Consulaat Amerika

Ambassades en consulaten zijn de vertegenwoordiging van andere landen in een ander land. Zo zijn de Verenigde Staten in Nederland en België vertegenwoordigd door de Amerikaanse ambassades en consulaten. Als burger krijgt u niet vaak te maken met een ambassade of consulaat, maar soms komt u hier wel terecht. Wilt u bijvoorbeeld afreizen naar Amerika en komt u niet in aanmerking voor een ESTA reistoestemming? Dan zult u een visum moeten aanvragen. Bij een visum aanvraag komt altijd een bezoek aan het Amerikaanse consulaat kijken. Bent u benieuwd waar u de Amerikaanse ambassades en consulaten in Nederland en België kunt vinden? En wanneer u waarheen moet? Dat leest u allemaal hier.

Amerikaanse ambassade in Nederland

De Amerikaanse ambassade in Nederland is gevestigd in Wassenaar, bij Den Haag. De ambassade heeft als doel om de banden tussen Amerika en Nederland te versterken. Zowel op het gebied van terrorismebestrijding als op bestuurlijk en economisch gebied wordt er samengewerkt. Zelf zult u niet snel met de ambassade te maken krijgen. Voor vragen rondom visums en dergelijke moet u namelijk bij het consulaat zijn. De ambassade zal u hierbij dus niet verder helpen.

Contactgegevens Amerikaanse ambassade in Nederland (Wassenaar)

John Adams Park 1
2244 BZ Wassenaar
Tel: 070-310-2209
Fax: 070-310-2207
Website: https://nl.usembassy.gov/

Amerikaans consulaat in Nederland

Het Amerikaans consulaat helpt de Amerikaans ambassade bij het uitvoeren van de dagelijkse taken rondom de vertegenwoordiging van Amerika in Nederland. Dit betekent dat bijna alle praktische zaken via het consulaat lopen. Voor een visumaanvraag komt u daarom terecht bij het Amerikaans consulaat. Deze is gevestigd in Amsterdam. Zij verstrekken ook informatie over visumaanvragen, hoewel de meeste informatie via de website op te vragen is. Er wordt van u verwacht dat u hier alle benodigde informatie vandaan haalt. Het consulaat is niet zomaar bereikbaar voor vragen.

Als u een visum Amerika heeft aangevraagd moet u het consulaat in Amsterdam bezoeken. Zonder interview op locatie krijgt u geen visum toegewezen. Het consulaat is enkel op afspraak te bezoeken. Een afspraak maakt u eenvoudig online tijdens het doen van uw visumaanvraag. Controleer altijd van tevoren of u in aanmerking komt voor een ESTA Amerika. De aanvraag van deze digitale reistoestemming is namelijk veel eenvoudiger, sneller en goedkoper dan een visum aanvraag.

Contactgegevens Amerikaans consulaat in Nederland (Amsterdam)

Museumplein 19
1071 DJ Amsterdam
Tel: 020-575 5309
Fax: 020-575 5330
Website: https://nl.usembassy.gov/embassy-consulate/amsterdam/

Nederlandse ambassade in Amerika

Komt u tijdens uw reis in Amerika in de problemen? Dan neemt u contact op met de Nederlandse ambassade in Amerika. Deze vindt u in Washington. Zij helpen alleen in geval van nood. Bijvoorbeeld als u uw paspoort verloren bent of als u opeens een gevangenisstraf boven het hoofd hangt.

Contactgegevens Nederlandse ambassade in Amerika

Embassy of the Netherlands
4200 Linnean Avenue N.W.
Washington, D.C. 20008-3896
Tel: (+1) 202-224-5300

Amerikaanse ambassade in België

De Amerikaanse ambassade in België is te vinden in Brussel. De consulaire afdeling van de ambassade is verantwoordelijk voor het afhandelen van visum aanvragen. Belgische reizigers kunnen in veel gevallen een ESTA voor Amerika aanvragen en Amerika betreden, maar hebben soms toch een visum voor Amerika nodig. In dat geval krijgen ze dus te maken met de Amerikaanse ambassade in België. Voor een visumaanvraag is een bezoek aan het Amerikaanse consulaat in Brussel verplicht. Wel zal er eerst online een aanvraag gedaan moeten worden. Het bezoek aan het consulaat kan enkel op afspraak gebeuren. Op de website van de ambassade is hier alle informatie over te vinden.

Contactgegevens Amerikaanse ambassade/consulaat België

Blvd. du Regent 25
Regentlaan 25
Brussels, 1000
Tel: +32 2 808 74 45
Website: https://be.usembassy.gov/nl/

Belgische ambassade in Amerika

Bent u een Belgische reiziger in Amerika en komt u in de problemen? Dan neemt u contact op met de Belgische ambassade in Amerika. Zij helpen Belgen in geval van nood. Bijvoorbeeld als u uw paspoort bent verloren of als u een Amerikaanse gevangenisstraf boven het hoofd hangt.

Contactgegevens Belgische ambassade in Amerika

1430 K Street NW, Suite 101
Washington, D.C. 20005
Verenigde Staten
Tel.: +1 202 333 69 00
Fax: +1 202 338 49 60 (Administratief)
Tel.: +1 202 352 64 28 (Enkel voor Belgen in nood)

Het ESTA formulier invullen

Informatie over het ESTA

Klanten van eVisa Application Services beoordelen ons gemiddeld met een: 8,9/10
Bekijk alle 5939 beoordelingen