05 maart 2019
Terug

Alle informatie over de ESTA naar Amerika op een rijtje

Sinds 2009 is het verplicht om een ESTA aan te vragen voor reizen naar Amerika. Maar wat is een ESTA nou eigenlijk, en waar dient u rekening mee te houden tijdens en na het aanvragen van deze reistoestemming? Wij hebben alle belangrijke informatie voor u op een rijtje gezet.

Wat is een ESTA?

Een ESTA, of ook wel ‘Electronic System for Travel Authorization’, is een elektronische reistoestemming welke automatisch gekoppeld wordt aan uw paspoort. Hiermee kan de Amerikaanse overheid vooraf haar bezoekers beoordelen of deze aan alle eisen voldoen. Mensen die hier niet aan voldoen, kunnen dan ook geweigerd worden. Maar in de meeste gevallen worden de aanvragen gewoon toegewezen.

Wat is het Visa Waiver Program?

Onder deze regeling (VWP), welke opgesteld is door de Amerikaanse overheid, kunnen de burgers van een aantal landen visumvrij reizen onder bepaalde voorwaarden door een ESTA aan te vragen. Hiermee kunt u reizen naar alle vijftig staten plus alle overzeese gebieden. Klik op de link als u wilt weten welke landen onder het Visa Waiver program vallen.

Wanneer heb ik een ESTA nodig?

Een ESTA is nodig wanneer u per vliegtuig of met de boot naar Amerika reist. Reist u over land, dan heeft u geen ESTA nodig. Het kan zijn dat u aan de grens wel het een en ander moet invullen. Houd er wel rekening mee dat zelfs wanneer u slechts een overstap in Amerika heeft, u ook een ESTA dient aan te vragen.

Wanneer kan ik deze het beste aanvragen?

De beoordeling van uw ESTA wordt gedaan door het Amerikaanse CBP (U.S. Customs and Border Protection) en zij mogen hier 72 uur over doen. Vraag deze daarom in ieder geval 72 uur voorafgaand aan uw reis aan. Nog beter is het om deze een aantal weken van te voren aan te vragen. Stel dat, om wat voor reden dan ook, uw aanvraag afgewezen wordt, dan is er wellicht nog tijd over om een visum voor Amerika aan te vragen bij de Amerikaanse ambassade. 

klok op tijd esta aanvragen

Waarom bij ons?

Wij bieden extra service voor onze klanten. Deze extra service bestaat uit het volgende:
• Wij sturen de ESTA per post of per e-mail toe
• Wij controleren elke aanvraag handmatig, en nemen contact op met de klant bij vragen
• Wij bieden een klantenservice, u kunt ons telefonisch, per chat en per e-mail bereiken
• Wij hebben ingebouwde controles op ons aanvraagformulier zodat de meeste gemaakte fouten voorkomen kunnen worden
• Bij ons kunt u middels iDEAL betalen of middels Bancontact/Mister Cash, Mastercard, Visacard of eMaestro

Welke gegevens heb ik nodig?

Om een ESTA aan te kunnen vragen heeft u bepaalde gegevens nodig. Het is handig om deze alvast bij elkaar te zoeken alvorens u het ESTA formulier gaat invullen. U heeft de volgende gegevens nodig:

• Paspoortgegevens
• Werkgevergegevens 
• Namen van uw ouders
• Een verblijfadres in de VS (indien het geen doorreis betreft) 
• Gegevens van een noodcontactpersoon binnen of buiten de VS
• Betaalpas

Groepsaanvraag of individueel?

U kunt uw aanvraag individueel indienen, maar als u in een groep reist, of met uw gezin, dan kunt u ook een groepsaanvraag indienen. U vult dan eerst het aanvraagformulier in met uw eigen gegevens. Als u bij de laatste stap aangekomen bent krijgt u de optie om een reiziger of een familielid toe te voegen. Woont u op hetzelfde adres als uw medereiziger? Dan kiest u voor familielid. Hierna kunt u zoveel personen toevoegen als u zelf wilt. Als u alle personen gehad heeft kunt u betalen. U betaald dan voor alle personen tegelijk. De hoofdaanvraag ontvangt dan een bevestigingse-mail en deze ontvangt uiteindelijk ook alle aangevraagde ESTA’s.

Wat is de geldigheid van de ESTA?

Een ESTA reistoestemming is twee jaar geldig vanaf het moment dat deze goedgekeurd wordt. Tenzij tijdens de geldigheidsperiode uw paspoort verlengd moet worden. Dan komt de ESTA namelijk automatisch te vervallen en dient u een nieuwe aan te vragen als u naar Amerika wilt reizen. Met een ESTA mag u 90 dagen achtereen verblijven in Amerika. Ook dient u in het bezit te zijn van een retourticket. U mag wel zo vaak als u wilt afreizen naar Amerika, zolang u er maar niet langer dan 90 dagen blijft. 

ESTA-Goedgekeurd

Kan ik een spoedaanvraag indienen?

Er zijn websites die adverteren met een spoed aanvraag. Maar hiervoor willen wij u waarschuwen, want er bestaat namelijk niets zoiets als een spoedaanvraag en geen enkele website kan u garanderen om binnen een bepaald aantal uur een ESTA af te leveren. Dat heeft te maken met het feit dat de Amerikaanse overheid altijd 72 uur mag doen over de beoordeling van uw aanvraag. Wat wij wel kunnen bieden, is uw aanvraag met voorrang verwerken wanneer u al snel vertrekt. Is dit het geval? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten, dan verwerken wij uw aanvraag meteen en houden u op de hoogte van de status ervan. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

U komt niet in aanmerking voor een ESTA wanneer:

U bent gearresteerd of veroordeeld voor een misdrijf dat heeft geleid tot ernstige schade aan eigendommen of ernstig letsel aan een ander persoon of regeringsentiteit zoals fraude of bezit van verdovende middelen

•U een wet heeft overtreden met betrekking tot het bezitten, gebruiken of verkopen van illegale drugs

U na maart 2011 nog in een van deze landen bent geweest: Iran, Irak, Jemen, Libië, Noord-Korea, Somalië, Soedan of Syrië

 U langer bent gebleven in Amerika dan de toelatingsperiode die door de overheid van Amerika werd verleend

• U werk zoekt in Amerika of wanneer u in Amerika heeft gewerkt zonder dat u hiervoor toestemming had van de Amerikaanse overheid

• U zich wilt bewegen, of betrokken bent geweest bij terroristische activiteiten, spionage, sabotage of genocide. 

• U een visum is geweigerd op uw huidige of vorige paspoort, of u ooit de toegang tot Amerika geweigerd werd of intrekking van uw aanvraag voor toelating bij de douane

Kom je niet in aanmerking voor het aanvragen van een ESTA, of is uw ESTA afgewezen, dan kunt u een visum aanvragen via de Amerikaanse ambassade in uw eigen land.

Kan ik mijn aanvraag nog annuleren?

Uw ESTA aanvraag kan alleen geannuleerd worden wanneer deze nog niet verwerkt is door ons. Geef dit daarom dan ook zo snel mogelijk aan ons door. Is deze al verwerkt, dan hebben wij kosten moeten maken en dan volgt er ook een status. Dan is annuleren niet meer mogelijk. Anders zou dit betekenen dat u in het bezit bent van een goedgekeurde ESTA maar u er niet voor betaald heeft. Het is namelijk zo dat wanneer wij uw aanvraag hebben ingediend, uw oude ESTA meteen overschreven wordt.

ESTA verlopen

Gaat u binnenkort naar Amerika, maar verloopt uw ESTA tijdens uw verblijf in de VS? Dan is dit geen enkel probleem. Uw ESTA dient alleen geldig te zijn tijdens het binnenkomt van Amerika. Wanneer u Amerika weer verlaat, hoeft deze dan ook niet meer geldig te zijn. Wilt u echter nog eens terug naar Amerika, dan dient u weer een ESTA aan te vragen.

Wijzigingen

Het kan onverhoopt voorkomen dat er een foutje ingeslopen is op uw aanvraagformulier. Wij krijgen dan vaak de vraag of dit achteraf, nadat deze verwerkt en betaald is, nog te wijzigen is. Maar helaas staat de Amerikaanse overheid wijzigingen achteraf niet toe, afgezien van het verblijfadres. Deze is wel kosteloos aan te passen. Heeft u een fout gemaakt, laat het ons dan weten, dan kunnen wij beoordelen of het nodig is om een nieuwe aanvraag in te dienen. Fouten in de paspoortgegevens kunnen namelijk cruciaal zijn. U kunt hierdoor geweigerd worden door de douane, en dat willen wij natuurlijk voorkomen

ESTA tonen op vliegveld

De Amerikaanse regelgeving eist geen afgedrukt exemplaar van de ESTA om te kunnen reizen. Echter, het wordt wel aanbevolen om een kopie af te drukken voor uw eigen administratie. Ook kunnen sommige luchtvaartmaatschappijen u vragen om een kopie mee te nemen. Ook als er een storing is, kunt u aantonen dat in het bezit bent van een geldige, goedgekeurde ESTA.

esta uitprinten

Kosten per ESTA

Bij ons kost een ESTA per persoon €27,50,-. In deze totaalprijs zitten onze bemiddelings-en administratiekosten van €12,- en de ESTA kosten zoals deze wordt vastgesteld door de Amerikaanse overheid ($14). Deze prijs staat vast, ongeacht de wisselkoers. Heeft u geen printer om de ESTA uit te printen, dan kunnen wij tegen een kleine meerprijs van €3,- uw ESTA ook per post naar u toesturen. Let wel op dat dit alleen het eerste blad is van uw ESTA. Dat heeft te maken met het feit dat wij uw BSN niet via de post mogen versturen. Op het eerste blad staan overigens wel de meest belangrijke gegevens. Controleer deze dan ook goed.

Mijn ESTA is afgewezen, wat nu?

Helaas kan het gebeuren dat uw aanvraag wordt afgewezen. De reden hiervan kunnen wij niet voor u achterhalen omdat de Amerikaanse overheid deze niet vermeldt. Heeft u een van de risico vragen met ‘ja’ beantwoordt? Dan is dat de reden van uw afgewezen aanvraag. U kunt na een afwijzing geen nieuwe ESTA meer aanvragen. Wel kunt u dan nog een visum aanvragen bij de Amerikaanse ambassade. Uiteraard krijgt u van ons het aankoopbedrag teruggestort op uw rekening.

ESTA Afgkeurd

Tips

Tot slot nog een aantal tips: 
• Vul als vrouw zijnde altijd alleen uw meisjesnaam in bij achternaam. 
• De letter O komt niet voor in het Nederlands paspoortnummer, dit is het cijfer 0.
• Vul bij voornamen al uw voornamen in zoals deze op uw paspoort staan.
• Controleer het formulier goed alvorens u deze gaat betalen.

 Meteen een ESTA aanvragen?

Amerikaanse vlag
ESTA
Aanvragen