Vragen bij het ESTA aanvragen

Inhoudsopgave:

Hoe werkt het ESTA aanvragen?

Benodigdheden bij de aanvraag: Uw paspoort

Benodigdheden bij de betaling: een bankpas

U vult uw gegevens in op het esta formulier. Als u de 5 stappen heeft doorlopen, controleert u of uw gegevens correct zijn ingevuld. Hierna klikt u op de knop "betalen". Als u voor meer reizigers een Esta wilt aanvragen dan klikt u op de knop "reiziger toevoegen" en vult voor hen de gegevens in. Als u de formulieren ingevuld heeft klikt u op de knop "betalen". Nu komt u op de betaalpagina waar u uw keuze maakt uit een van de betaalmogelijkheden en u maakt het bedrag over.

  Direct een ESTA Aanvragen

Als wij uw betaling ontvangen hebben, vragen wij uw reistoestemming direct voor u aan. Binnen 72 uur ontvangt u de officiële bevestiging van uw Esta reistoestemming op de email. Doorgaans ontvangt u de toestemming binnen enkele uren op uw email. De overheid van de VS neemt in uitzonderlijke gevallen 72 uur om de aanvraag nader te onderzoeken. U hoeft bij de douane geen bewijs van uw toegewezen ESTA te tonen. Wij raden u echter  wel aan voor eigen gebruik de bevestigings-email af te drukken en deze toch mee te nemen.

Het is erg belangrijk dat alle gegevens die u invult op het aanvraagformulier precies overeenkomen met de gegevens op uw paspoort. De gegevens die u dient in te vullen zijn onder andere uw voornamen, achternaam, geboortedatum, adres en paspoortgegevens. Als u niet goed weet wat u moet invullen bij een bepaalde vraag, dan kunt u met de muis op de gaan staan voor extra instructies bij de vraag.

Wat zijn de paspoortvereisten bij de aanvraag?

Als u naar de VS reist, moet uw paspoort nog minstens geldig zijn gedurende uw geplande verblijf in de VS om toegelaten te worden. De ESTA reistoestemming is gekoppeld aan uw paspoort. U moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag gedaan heeft het land betreden. Heeft u na de aanvraag een nieuw paspoort nodig dan is uw ESTA reistoestemming niet meer geldig bij uw nieuwe paspoort. U zult dan een nieuwe ESTA reistoestemming moeten aanvragen.

Iedereen die naar de VS reist moet een machinaal afleesbaar paspoort hebben. Alle Nederlandse paspoorten die sinds 1995 zijn uitgegeven voldoen aan deze eis.

Een noodpaspoort is niet geldig als u naar de VS wilt reizen. Het beschikt niet over de vereiste chip en dus kan u de toegang tot de VS geweigerd worden.

Wanneer moet ik een aanvraag indienen voor een reistoestemming?

Aanvragen kunnen op elk moment voor aanvang van de reis naar de VS worden ingediend. Wij bevelen u aan een paar weken voor uw vertrekdatum een ESTA aan te vragen, in ieder geval minstens 72 uur voor aanvang van de reis. De overheid van de VS kan namelijk 72 uur gebruiken om een reistoestemming af te geven, doorgaans wordt binnen enkele uren een reistoestemming toegekend in bepaalde gevallen nemen zij tot maximaal 72 uur de tijd om tot een beslissing te komen. 

Wij raden u aan om ruim van te voren (een aantal weken) uw ESTA reistoestemming aan te vragen en goed te controleren of uw paspoort bij uw vertrek gedurende uw gehele verblijf in de VS nog geldig is, zodat u dan nog op tijd kunt reageren en een nieuw paspoort kan aanvragen als dit nodig is. Indien u achteraf een visum Amerika blijkt nodig te hebben in plaats van een ESTA dan heeft u ook voldoende tijd om deze aan te vragen. Het proces voor het aanvragen van een visum duurt namelijk gemiddeld twee weken.

Hoe lang duurt het voordat ik de reistoestemming op mijn email binnenkrijg?

Zodra wij uw reistoestemming binnen hebben sturen wij deze altijd direct op naar uw mail. Doorgaans ontvangt u de reistoestemming binnen enkele uren. In bepaalde gevallen kan de overheid van de VS langer de tijd nemen om tot een beslissing te komen. Dit kan maximaal 72 uur duren.

Kan ik voor meerdere personen (gezelschap) een ESTA reistoestemming aanvragen?

Ja, bij ons kunt u in één aanvraag voor meerdere personen een ESTA aanvragen als gezin. Elk reisgenoot heeft een aparte eigen ESTA reistoestemming nodig, ook indien uw kinderen bij u in het paspoort staan. U kunt met de gegevens van uw reisgenoten zelf direct een ESTA reistoestemming voor hen aanvragen bij ons. U vult dan meerdere aanvraagformulieren in op de aanvraagpagina en verzendt deze tegelijkertijd. U klikt dan op de knop "reiziger toevoegen” in het overzicht na stap 5.

Kan ik ook een bevestiging van de ESTA reistoestemming per post ontvangen?

Ja, wij kunnen u de bevestiging van uw reistoestemming ook per post toezendenHiervoor wordt €3,- extra in rekening gebracht.

Ik heb mijn ESTA reistoestemming niet binnen 72 uur ontvangen, wat moet ik doen?

U kunt ons bellen of mailen. Als u uw persoonlijke referentienummer aan ons doorgeeft kunnen wij u zo snel mogelijk helpen. Wij zullen dan achterhalen wat de reden hiervan is. In uw bevestigingsmail kunt u uw persoonlijk referentienummer terugvinden. Met dit nummer kunnen wij de status van uw aanvraag inzien. 

Mijn ESTA reistoestemming is afgewezen, wat nu? 

Als uw reistoestemming aanvraag wordt afgekeurd en u wilt de reis voortzetten, dan dient u bij een ambassade of consulaat van de VS een niet-immigratie visum aan te vragen (zakelijk B1 visum of toeristisch B2 visum) Afwijzing van reistoestemming verbiedt alleen het reizen onder het Visa Waiver Programma en is geen beslissing over het in aanmerking komen voor een visum om naar de VS te reizen.

Indien u “Ja” moet antwoorden op een van de vragen in het ESTA aanvraagformulier, wordt uw aanvraag wellicht niet goedgekeurd. Wij raden u in dat geval aan geen ESTA, maar meteen een visum aan te vragen.

Redenen voor een afwijzing op uw ESTA reistoestemming kunnen zijn:

  1. Indien u bij een eerder bezoek langer bent gebleven dan de toegestane verblijfsduur.
  2. Indien u een visumaanvraag is geweigerd.
  3. Indien u eerder de toegang tot de VS is geweigerd.
  4. Indien u een strafrechtelijk verleden heeft.
  5. Indien eerder heeft gereisd onder het Visa Waiver Program en u zich destijds niet heeft gehouden aan de regels van het Visa Waiver Program.

Om een visum aan te vragen kunt u alvast het DS-160 formulier online invullen. Deze kunt u hier vinden https://ceac.state.gov/genniv/. Vervolgens zult u een afspraak moeten maken voor een interview bij de ambassade. 

Kan ik een Esta aanvraag zonder creditcard betalen?

Ja, u kunt een esta aanvragen zonder creditcard. Bij ons kunt u gewoon een

ESTA aanvragen met ideal of Mister Cash.

Kan ik een esta voor iemand anders aanvragen?

Ja, indien u alle juiste gegevens heeft is een ESTA aanvragen voor iemand anders geen probleem. U kunt ook een ESTA aanvragen voor een groep. U vult dan steeds opeenvolgend een nieuw formulier in en verzend de formulieren tegelijk als groep.

Ik ben inwoner van de Nederlandse Antillen, kan ik ook ESTA aanvragen?

Als u een paspoort heeft afgegeven door het Koninkrijk der Nederlanden kunt u gewoon een aanvraag indienen. In het aanvraagformulier moet u dan bij de vraag "Land van afgifte van het paspoort" Nederland in vullen.

Kan ik als minderjarige zonder begeleiding reizen naar de VS

Als u als minderjarige zonder begeleiding wilt reizen naar de VS kunt u contact opnemen met uw reisorganisatie. Verschillende vliegmaatschappijen heb eigen restricties voor het alleen reizen als minderjarige. Tevens dient u bij aankomst in het bezit te zijn van een notarieel document waarin toestemming is gegeven door beide ouders dat u als minderjarige reist. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Amerikaanse ambassade of het Amerikaans consulaat.

Om welke redenen kan een ESTA reistoestemming afgewezen worden?

Aanvragers komen niet in aanmerking voor een ESTA wanneer de volgende voorwaarden van toepassing zijn:

• Een verkiesbaarheidsvraag moeten beantwoorden met JA

• De tweede nationaliteit hebben van een van de volgende landen; Iran, Irak, Syrië, Sudan, Libië, Somalië en Jemen.

• De VS eerder bezocht hebben en niet aan de voorwaarden van ESTA of een afgegeven visum hebben gehouden. Voorbeelden: Langer verbleven dan de geldigheidsperiode of zonder visum betaalde arbeid verricht hebben in de VS

• Verkeerd paspoortnummer invoeren. Bijvoorbeeld een oude of vermist.

• Het bieden van onjuiste of onvolledige informatie op de aanvraag.

• Veroordeeld zijn voor een strafbaar feit of nog in afwachting zijnde van aanklachten op openstaande warranten.

• In strijd geweest met douane of immigratie regelgeving of wetten in elk land.

• Betrokken zijn bij een onderzoek door een federale staat of een plaatselijk politiebureau.

• Niet voldoen aan de eisen van het CBP vanwege hun risico status of andere programma voorschriften.

Wanneer je ooit bent veroordeeld wegens rijden onder invloed, zal je ESTA niet worden afgewezen. Echter, wanneer je hier vaker voor veroordeeld bent of andere overtredingen begaan hebt, kan het zijn dat je niet toegelaten wordt. Over het algemeen wordt je wel afgewezen wanneer je ooit veroordeeld bent vanwege drugsbezit of bij andere recentelijke overtredingen.

Wanneer is een reis een doorreis?

Als u een overnachting heeft in Amerika dan is uw reis geen doorreis maar een verblijf. Als u op de dag van aankomst in Amerika een overstap maakt op een vlucht naar een ander land dan is de reis een doorreis.

Moet ik voor mijn kind ook een aparte Esta reistoestemming aanvragen?

Ja, dit is verplicht! Binnen ons ESTA formulier krijgt u de mogelijkheid om een extra reiziger en/of familielid toe te voegen. Bij de laatste stap in het overzicht klikt u op de knop "familielid toevoegen".

Wat is het nationaal identificatienummer?

Het Nationaal identificatienummer is uw Burgerservicenummer (BSN). In het verleden ook wel het sofinummer genoemd. Dit persoonlijke nummer dient u op te geven tijdens de aanvraag van het ESTA. Het nationaal identificatienummer wordt vaak verward met het paspoortnummer. Let er daarom goed op dat u tijdens de ESTA aanvraag de juiste gegevens opgeeft om eventuele problemen bij de douane te voorkomen.

De controle bij de douane is namelijk erg streng, en het kan al gauw voorkomen dat er geen toegang wordt verleend. Het Burgerservicenummer wordt op elk document van de overheid getoond, waaronder het paspoort en de identiteitskaart. Het Nationaal identificatienummer bestaat uit 9 cijfers. In België wordt dit identificatienummer het rijksregisternummer genoemd. Dit nummer bestaat uit 11 cijfers.