Geldigheid ESTA

Inhoudsopgave:

ESTA Geldigheid

 • Het ESTA heeft een geldigheidsduur van 2 jaar.
 • Verloopt het paspoort eerder dan 24 maanden dan is het ESTA niet langer geldig.
 • U kunt binnen de geldigheidsduur meermaals naar Amerika reizen.
 • Vergeet niet bij een 2e reis uw verblijfadres aan te passen op uw ESTA.
 • Het ESTA is geldig voor zowel toeristische reizen als zakelijke reizen (zolang er geen sprake is van directe inkomsten uit geleverde diensten).
 •  

    Direct een ESTA Aanvragen

  Geldigheidsduur ESTA

  De ESTA is 2 jaar geldig vanaf de datum waarop deze is toegewezen. De datum hiervan kunt u terugzien op de bevestiging van uw ESTA reistoestemming. Tevens moet uw paspoort geldig zijn tot zolang uw verblijf duurt (vertrekdatum + 1 dag rekenen). Uw verblijf mag aaneengesloten niet langer duren dan 90 dagen. U mag binnen 2 jaar wel meerdere malen het land betreden (zolang de ESTA geldig is).

  Let op! De ESTA reistoestemming is gekoppeld aan uw paspoort. U moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag gedaan heeft het land betreden. Heeft u na de aanvraag een nieuw paspoort nodig dan is uw ESTA reistoestemming niet meer geldig bij uw nieuwe paspoort. U zult dan een nieuwe ESTA aanvragen

  Hoelang is de maximale verblijfsduur in de VS met een ESTA reistoestemming?

  90 dagen. Dit betekent dat u 90 dagen aaneengesloten in de VS mag verblijven. U mag binnen 2 jaar wel meerdere malen het land betreden (zolang de ESTA geldig is). De datum van de geldigheid kunt u terugzien op de bevestiging van uw ESTA reisverklaring. De dagen dat u tussentijds eventueel in Canada, Mexico of de Caribische eilanden verblijft worden ook meegeteld binnen de (maximale) verblijfsduur van 90 dagen in de VS. Op de Caribische eilanden zelf geldt een verblijfsduur van maximaal 45 dagen.

  Wanneer treedt de ESTA in werking?

  Vanaf het moment dat uw reistoestemming is toegewezen treedt uw Esta in werking. Dit is tevens de datum waarop de geldigheidsduur van uw ESTA reistoestemming ingaat. De geldigheidsduur van de ESTA is 2 jaar. De geldigheidsdatum kunt u terugzien op uw email waarop u een bevestiging heeft ontvangen van uw reistoestemming.

  Moet mijn Esta toestemming geldig zijn tijdens mijn verblijfsduur of wanneer ik de VS uitreis?

  Nee, alleen op het moment van aankomst in de VS moet deze geldig zijn tot deze gecontroleerd is door de douane. Uw paspoort dient uiteraard wel geldig te zijn tijdens uw gehele verblijf in de VS. (vertrekdatum terugreis + 1 dag rekenen)

  Geldigheidsdatum ESTA laten wijzigen bij gewijzigde aankomstdatum mogelijk?

  Nee, wijziging hiervan is niet mogelijk. Wel kunt u gewoon binnen de geldigheidsduur van uw  reistoestemming de VS betreden. Is uw reistoestemming niet geldig meer op uw nieuw geplande aankomstdatum, dan dient u een nieuwe ESTA reistoestemming aan te vragen. De geldigheidsduur van uw ESTA reistoestemming kunt u terugzien op uw email waar u een bevestiging heeft ontvangen van uw reistoestemming.

  Ik heb een nieuw paspoort gekregen, is mijn ESTA nog steeds geldig?

  Nee, als u een nieuw paspoort heeft gekregen tijdens de geldigheidsperiode van uw ESTA, dan dient u een nieuwe ESTA aan te vragen. U kunt een reistoestemming niet overzetten naar een nieuw paspoort.

  Ik heb een geldig visum voor Amerika, heb ik daarnaast een ESTA nodig?

  Als u in het bezit bent van een B1 visum (zakelijk) of B2 visum (toeristisch) dan hoeft u daarnaast niet te beschikken over een ESTA verklaring om Amerika te mogen betreden. Als u een ander type visum heeft dan het B1 visum of B2 visum dan heeft u daarnaast wel een ESTA nodig.

  Is het nodig om de geldigheid van mijn ESTA te controleren voordat ik op reis ga?

  Ja, u dient de geldigheid van uw ESTA te controleren voor u op reis gaat. Het kan namelijk zijn dat de U.S. Customs and Border Protection (CBP) uw goedgekeurde ESTA achteraf toch nog intrekt. Dit kan te maken hebben met de veiligheidseisen die het CBP aan de komst van toeristen stelt. Wanneer achteraf blijkt dat u toch een gevaar zou kunnen zijn voor de veiligheid in het land, kunnen ze het ESTA intrekken. Let er daarom goed op dat u de veiligheidsvragen op het aanvraagformulier juist en naar waarheid invult, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

  Ik heb mijn paspoortgegevens verkeerd ingevuld. Is mijn ESTA nog geldig?

  Nee, uw ESTA is ongeldig. U zult een nieuwe ESTA aanvraag moeten indienen en opnieuw moeten betalen.

    Direct een ESTA Aanvragen