Informatie over het ESTA formulier

Wanneer u van plan bent om naar de Verenigde Staten af te reizen, dient u in het bezit te zijn van een geldige ESTA reistoestemming. Deze kunt u online aanvragen door middel van het ESTA formulier. Hierdoor heeft u geen visum nodig. Hier vindt u alle benodigde informatie omtrent het invullen en aanvragen.

  Direct een ESTA Aanvragen

Inhoudsopgave:

Wat is een ESTA aanvraagformulier voor Amerika?

Dit is een online aanvraagformulier waarmee het ESTA (Electronic System for Travel Authorization) aangevraagd dient te worden. Zonder deze reistoestemming kunt u niet afreizen naar Amerika. Ook met alleen een tussenstop in Amerika dient u het formulier in te vullen.

Waarom moet ik een ESTA formulier aanvragen?

Vanaf 2009 kunnen reizigers vanuit bepaalde landen een ESTA  aanvragen en op die manier visumvrij reizen. Voorheen was dit het groene I-94W formulier dat op de luchthaven werd overhandigd. Om het reizigers en douanebeambte makkelijker te maken is dit oude formulier gedigitaliseerd. Het invullen en aanvragen kan vandaag de dag dus alleen nog maar online. Om eventuele problemen te voorkomen dient u het aanvraagformulier zo volledig mogelijk en naar waarheid in te vullen. Op deze manier neemt u automatisch deel aan het Visa Waiver Program. Dit wil zeggen dat u geen visum hoeft aan te vragen voor Amerika, maar hiermee wel geregistreerd staat als zijnde bezoeker van dit land. De ESTA is elektronisch gekoppeld aan uw paspoort.

Bekijk ook onderstaande (uitleg) video:

Wat zijn de kosten?

Wanneer u middels onze service een een reistoestemming aanvraagt, bedragen de kosten hiervan €27,50 per aangevraagd ESTA, ongeacht de wisselkoers. De prijs, welke wordt bepaald door de Amerikaanse overheid, bedraagt $14,- (USD). Deze kosten en onze bemiddelings- en administratie kosten (€14,50) zitten al bij de totaalprijs van €27,50 in.

Welke gegevens moet ik bij de hand houden?

Om een ESTA formulier zo goed mogelijk in te kunnen vullen heeft u een aantal gegevens nodig. Wij adviseren u deze gegevens er bij te pakken voordat u begint met het invullen van het aanvraagformulier. U heeft het volgende nodig:

  • Persoonsgegevens en paspoorten van alle (mede)reizigers
  • Werkgevergegevens van alle (mede)reizigers
  • Het verblijfadres in Amerika
  • Informatie over eventuele andere nationaliteiten
  • Contactgegevens bij nood (in case of emergency -contact)
  • Informatie over eventuele ziektes
  • Informatie over eventuele strafbare feiten in het verleden (strafblad)
  • Informatie over een eerder bezoek aan Amerika
  • Informatie over een eventueel eerder bezoek aan Irak, Syrië, Libië, Somalië, Iran, Soedan of Yemen na maart 2011
  • Uw betaalpas
formulier-invullen

Toelichting  per onderdeel van het ESTA aanvraagformulier

Stap 1: Informatie van de reiziger

Hier wordt gevraagd naar uw persoonlijke informatie. Het is van belang dat u de gegevens exact zo overneemt zoals deze in uw paspoort staan! Bij voornaam dient u alle voornamen in te vullen. Speciale leestekens in uw naam zoals bijvoorbeeld:  è, ö, of ï worden niet herkend. Vul in deze gevallen uw naam in zoals deze onderin uw paspoort staat weergegeven tussen de tekens <<<<<uw naam<<<<<<< U gebruikt dan de Engelse leestekens die wel machinaal afleesbaar zijn. (ö wordt dan bijvoorbeeld oe).

informatie reiziger invullen

Stap 2: Paspoortgegevens

Ook bij deze stap is het van groot belang dat u de gegevens exact zo overneemt zoals deze in uw paspoort staan! Houdt u er rekening mee dat de letter O niet voorkomt in het Nederlands paspoortnummer, dit moet te allen tijde het cijfer 0 zijn. Wanneer u het paspoortnummer niet exact overneemt, wordt de ESTA niet elektronisch aan het paspoort gekoppeld. U kunt dan niet naar Amerika reizen. Het Nederlandse paspoortnummer bestaat uit 9 karakters. Het Belgische paspoortnummer is altijd opgebouwd uit 2 letters gevolgd door 6 cijfers. Voorbeeld: AB123456.

paspoort

Stap 3: Werkgevergegevens

Bij deze stap wordt er gevraagd naar de gegevens van uw werkgever. Heeft u momenteel geen werkgever dan is het ook mogelijk om de gegevens van uw laatste werkgever in te vullen. Heeft u deze niet, kunt u deze vraag met ‘nee’ beantwoorden. U hoeft dan geen reden op te geven. Bent u een student, dan vult u hier de gegevens van de school in en bij functie titel ‘student’. Heeft u geen werkgever, maar bent u eigenaar van een bedrijf, dan kunt u de gegevens van uw eigen bedrijf invullen en bij functie titel: ‘self employed’. Bij kinderen kunt u ‘child’ invullen en bij huisvrouw ‘homemaker’.

werkgevergegevens-invullen

Stap 4: Reisinformatie over uw verblijfadres in Amerika en noodcontact

Hier dient u uw verblijfadres in Amerika in te vullen. Mocht deze nog niet bekend zijn, dan kunt u in elk veld ‘unknown’ invullen en bij het veld van het telefoonnummer een aantal nullen. Het verblijfadres is het enige wat wij achteraf nog kosteloos voor u kunnen wijzigen wanneer deze bekend zijn. Verblijft u op meerdere locaties, dan vult u hier het eerste adres in dat u aan doet. Gaat u op doorreis, dan kunt u deze vraag met ‘ja’ beantwoorden. Ook wordt er gevraagd om een noodcontactpersoon binnen of buiten Amerika. U kunt dan de gegevens van bijvoorbeeld een thuisblijver opgeven.

reisinformatie-verblijf

Stap 5: Verkiesbaarheidsvragen

Hier worden vragen gesteld met betrekking tot uw verleden. Deze vragen hoeft u alleen maar met ‘ja’ of ‘nee’ te beantwoorden. Het is heel belangrijk dat u deze vragen naar waarheid invult.

verkiesbaarheidsvragen

Waarom moet ik zoveel gegevens invullen?

Op het aanvraagformulier worden inderdaad veel vragen gesteld, maar dat is uiteraard niet voor niets. Wij moeten ons aan de opmaak van het Amerikaanse CBP houden. Zij bepalen namelijk de inhoud van het aanvraagformulier en dus is het van belang dat u alle verplichte vragen zo goed mogelijk invult.

De ‘i’ knop

Op ons aanvraagformulier komt u steeds een ‘i’ knop tegen. Wanneer u hierop met uw muis klikt, komt er meer informatie tevoorschijn over de desbetreffende vraag. Weet u niet precies wat er gevraagd wordt, klikt u dan eens op de ‘i’ knop. Mocht u er helemaal niet uit komen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. U kunt ons bereiken via chat, telefoon of e-mail.

Controleren

Wij adviseren onze klanten altijd om de aanvraag goed te controleren voordat deze wordt verzonden. Wanneer de ESTA bij ons binnenkomt, zullen wij deze ook eerst nog handmatig controleren. Echter, ons aanvraagformulier bezit ook ingebouwde controles waardoor de meest gemaakte fouten voorkomen kunnen worden. Dan kunt u denken aan bijvoorbeeld de letter ‘O’ niet voorkomt in het Nederlands paspoortnummer. Wanneer u deze toch invoert, zal er een melding verschijnen.

Uw goedgekeurde ESTA

Het Amerikaanse CBP mag 72 uur doen over de beoordeling van uw aanvraag. Echter, in de meeste gevallen ontvangt u binnen enkele uren van ons een e-mail met hierin de status van uw aanvraag en het ESTA document als bijlage. Wanneer uw reistoestemming is goedgekeurd, kunt u deze eventueel nog uitprinten en meenemen tijdens uw reis. Dit is niet verplicht, maar wel handig voor het geval er een storing is tijdens het inchecken.

Uitbreiding formulier

Het Amerikaanse Department of Homeland Security heeft in oktober 2014 het ESTA formulier uitgebreid met extra vragen. Hierdoor kost het wat meer tijd om het formulier in te vullen. Het voordeel hiervan is dat u niet meer het groene I-94W formulier op de luchthaven hoeft in te vullen. Dit was tot januari 2009 nog wel het geval. Het online ESTA formulier is dus een hele verbetering. Blijkbaar was dit nog niet voldoende want op 24 februari 2016 is het formulier wederom aangepast en hebben ze extra vragen over de nationaliteiten toegevoegd.

Daarnaast hebben ze een extra verkiesbaarheidsvraag toegevoegd met betrekking tot het bezoeken van Irak, Iran, Libië, Somalië, Soedan, Yemen of Syrië na 2011. Reizigers met één van deze nationaliteiten zullen dan ook eerder afgewezen worden. Ook heeft u een verhoogde kans op afwijzing wanneer u onlangs één van deze landen heeft bezocht. Wij raden u dan aan om een visum aan te vragen in plaats van de ESTA. Op 21 december heeft Amerika nog een toevoeging gedaan op het ESTA formulier namelijk; of u in het bezit bent van social media. Het Amerikaanse U.S. Customs and Border Protection probeert hiermee de reizigers welke een dreiging kunnen vormen te identificeren.

Voorbeeld ESTA-formulier

voorbeeld esta formulier

Het formulier invullen voor meerdere reizigers

Het is mogelijk om een groepsaanvraag voor meerdere reizigers in te dienen. U betaald dan achteraf voor alle personen tegelijk. U dient dan wel de gegevens van alle medereizigers bij de hand te hebben. U vult dan eerst al uw eigen gegevens in op het aanvraagformulier en wanneer u dat heeft gedaan, krijgt u de mogelijkheid om een reiziger of familielid toe te voegen. Wanneer u kiest voor de optie ‘familielid toevoegen’ worden alle adresgegevens van het eerst ingevulde formulier automatisch overgenomen op elk volgend in te vullen formulier, zodat u deze niet nog eens hoeft in te vullen. Hierna vult u de gegevens in van uw medereiziger. Alle ESTA reisvergunningen worden per e-mail (of naar keuze extra per post) naar de hoofdaanvrager verzonden.

Wij hebben het ESTA formulier in 5 eenvoudige stappen voor u opgesteld. Op deze manier wordt u feilloos door het vragenstuk geleid en heeft u meer tijd over voor andere zaken!

  Direct een ESTA Aanvragen

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een: 8,9/10
Bekijk alle 5518 beoordelingen