Let op: JavaScript is uitgeschakeld in uw browser. Hierdoor worden alle vragen en antwoorden getoond.
Als de pagina te traag reageert, activeer JavaScript en herlaad de pagina.

Nee, wij maken geen deel uit van de Amerikaanse overheid. De aanvraag van een ESTA reistoestemming wordt gecontroleerd, geregistreerd en toegewezen door het Amerikaanse ministerie Homeland of Security.

Wij zijn een bedrijf waarbij u gebruik kunt maken van de voordelen van onze diensten en ons specialisme bij het bemiddelen van het aanvragen van uw ESTA reistoestemming.

1.    Bij ons kunt u betalen met iDeal, Mister Cash, Visacard, Mastercard en eMaestro

2.    Wij bieden de ESTA reistoestemming ook per post aan

3.    U kunt gebruik maken van onze Nederlandse klantenservice

4.    Bij een vertraagde goedkeuring, wordt uw ESTA reistoestemming via ons systeem automatisch naar uw email doorgestuurd

5. Wij sturen u 1 maand voor tijd een waarschuwing dat uw ESTA geldigheidsduur zal verlopen

6. Wij beoordelen uw aanvraag op toewijzing van reistoestemming

7. Bij ons kunt u gratis opnieuw uw aanvraag indienen bij vooraf ontdekte fouten door ons team

8. Indien nodig bieden wij u persoonlijke hulp bij het aanvragen

9. Op onze website krijgt u gegarandeerd geen errors

 

ESTA is het Elektronisch systeem voor reistoestemming naar de VS via het Internet. Het is sinds 2009 de manier van de Amerikaanse regering om reizigers naar de VS vooraf te registreren zonder dat men een visum hoeft aan te vragen. ESTA vervangt  het groene formulier I-94W  dat voorheen in het vliegtuig naar de VS steeds ingevuld moest worden. ESTA is vooral bedoeld voor de veiligheid van vliegreizen en cruisevaarten naar de VS (reactie op 9/11).

Veel gebruikte namen voor een ESTA zijn: ESTA US, ESTA USA, ESTA VS, ESTA Verenigde Staten en ESTA Amerika.

Als u de Verenigde Staten wil inreizen door de lucht of over zee en inwoner bent van een land dat onder het Visa Waiver Program valt, dan moet u een ESTA-reistoestemming (Electronic System for Travel Authorization) aanvragen. Nederland en België vallen ook onder het Visa Waiver Program.

De reistoestemming ESTA is geldig voor tijdelijke zakenreizen of toeristische bezoeken van maximaal 90 dagen. Een ESTA reistoestemming is ook nodig wanneer u de VS aandoet op doorreis (ook als u de luchthaven niet verlaat) Een reistoestemming is gedurende 2 jaar geldig of tot uw paspoort vervalt. Indien u een nieuw paspoort krijgt dient u een nieuwe ESTA aan te vragen. Tijdens de geldigheidsperiode van de ESTA mag u zo vaak als u wilt naar de VS reizen. U mag echter maximaal 90 dagen per bezoek in de VS verblijven.  

Bij ons kunt u uw ESTA reistoestemming online eenvoudig, snel en veilig kopen. Voor de bemiddelings en administratiekosten rekenen wij €12,- extra per aangevraagd ESTA. Een ESTA reistoestemming zelf kost $14,- (USD). Dit betekent een totaalbedrag van €25,-. Ongeacht de wisselkoers hanteren wij een vast totaalbedrag van €25,-

Een ESTA reistoestemming is alleen bedoeld voor toeristische en commerciële reizen naar de VS waarbij het verblijf niet langer dan 90 dagen zal duren. Wanneer u op doorreis gaat via de VS (ook terwijl u de luchthaven niet verlaat) is een ESTA reistoestemming noodzakelijk.

U dient bij aankomst te beschikken over een retourticket of een doorreisticket van een luchtvaartmaatschappij en/of een erkende rederij. Betreedt u de VS over land dan heeft u geen ESTA nodig. U vult dan bij de grensovergang het I-94W formulier in.

U dient in het bezit te zijn van een paspoort van een land dat deelneemt aan het Visa Waiver Program.(zie veel gestelde vragen “Welke landen nemen deel aan het Visa Waiver Program.”

Uw paspoort moet geldig zijn tot zolang uw verblijf in de VS duurt (vertrekdatum terugreis + 1 dag rekenen). De ESTA reistoestemming is gekoppeld aan uw paspoort. U moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag gedaan heeft het land betreden.

Wij adviseren u de ESTA reistoestemming minimaal 72 uur voor uw vertrek aan te vragen, dit omdat de overheid van de VS hier in uitzonderlijke gevallen 72 uur voor kan nemen.

Alle reizigers die in het bezit zijn van een paspoort van een land dat deelneemt aan het Visa Waiver Program kunnen direct een ESTA aanvragen bij www.esta-aanvragen.nl.

U heeft een paspoort nodig die nog minimaal geldig is tot het einde van uw verblijf in de VS. Verder heeft u voor de betaling een bankpas of een creditcard nodig.

Bij ons kunt u uw ESTA reistoestemming online eenvoudig, snel en veilig aanvragen. 

Wij vragen per aanvraag van een ESTA reistoestemming een vergoeding van €12,- voor de bemiddelings- en administratiekosten. Daarbij betaalt u de prijs van de ESTA zoals deze wordt bepaalt door de overheid van de VS. Dit bedrag is vastgesteld op $14,-(USD). Dit betekent omgerekend een totaalbedrag van €25,- per aangevraagde ESTA reistoestemming. Ongeacht de wisselkoers hanteren wij een vast totaalbedrag van €25,-.

Wilt u ook een bevestiging van uw reistoestemming per post ontvangen, dan brengen wij €3,- extra in rekening per aanvraag.

Andorra

Australië

Oostenrijk

België

Brunei

Chili

Tsjechië

Denemarken

Estland

Finland

Frankrijk

Duitsland

Griekenland

Hongarije

IJsland

Ierland

Italië

Japan

Letland

Liechtenstein

Litouwen

Luxemburg

Monaco

Nederland

Nieuw-Zeeland

Noorwegen

Portugal

Malta

San Marino

Singapore

Slowakije

Slovenië

Zuid-Korea

Spanje

Zweden

Zwitserland

Taiwan

Verenigd Koninkrijk

Als uw elektronische aanvraag voor reistoestemming is goedgekeurd, betekent dit dat uw reis naar de Verenigde Staten op grond van het Visa Waiver Programma is toegestaan. Maar dit garandeert u niet de toegang tot de Verenigde Staten. Na aankomst in de Verenigde Staten wordt u in/op de (lucht)haven van aankomst gecontroleerd door een Douane- en Grensbewakingsambtenaar die zou kunnen vaststellen dat u niet in aanmerking komt voor toegang tot de Verenigde Staten op basis van het Visa Waiver Programma of een andere Amerikaanse wettelijke bepaling.

Als een ESTA-aanvraag wordt afgekeurd en de reiziger wil de reis voortzetten, dan dient de reiziger bij een ambassade of consulaat van de Verenigde Staten een niet-immigratie visum aan te vragen (zakelijk B1 visum of toeristisch B2 visum). Afwijzing van reistoestemming verbiedt alleen het reizen onder het Visa Waiver Programma en is geen beslissing over het in aanmerking komen voor een visum om naar de VS te reizen.

Voor meer informatie over procedures voor het aanvragen van een visum  kunt u naar de volgende website gaan: www.travel.state.gov.

Ja, ook indien u de luchthaven niet verlaat moet u in het bezit zijn van een ESTA reistoestemming om door te kunnen reizen.

Als u vanaf Canada, Mexico of de Caribische eilanden terugreist naar de VS dient u ook weer in het bezit te zijn van een geldige ESTA reistoestemming, tenzij u bij terugkomst over land de VS betreedt. In dit geval dient u bij de grensovergang het I-94W formulier in te vullen.

Let op, de dagen die u in Canada, Mexico of de Caribische eilanden verblijft worden ook meegeteld binnen de (maximale) verblijfsduur van 90 dagen in de VS. Op de Caribische eilanden zelf geldt een verblijfsduur van maximaal 45 dagen.

Indien u langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten wenst te verblijven dient u een niet immigratie visum (zakelijk B1 visum of toeristisch B2 visum) aan te vragen bij de Amerikaanse ambassade in uw eigen land, in plaats van een reistoestemming (ESTA). U kunt dan het DS-160 formulier alvast online invullen. Deze kunt u hier vinden https://ceac.state.gov/genniv/ Vervolgens zult u een afspraak moeten maken voor een interview bij de ambassade. Voor meer informatie over procedures voor het aanvragen van visa kunt u naar de volgende website gaan: www.travel.state.gov  

Indien u “Ja” moet antwoorden op een van de vragen in het aanvraagformulier, wordt uw aanvraag wellicht niet goedgekeurd. Wij raden u in dat geval aan geen ESTA, maar meteen een visum Amerika aan te vragen. U kunt altijd een visum aanvragen, ook als uw ESTA-aanvraag is afgewezen.

Ook indien u naar de VS gaat om te werken of te studeren moet u een visum aanvragen bij de ambassade. U mag dan geen gebruikmaken van een reistoestemming (ESTA).

Als u twijfelt of u een ESTA of een visum nodig heeft dan kunt u gebruik maken van de Visa Wizard. Dit is een handige tool ontwikkeld door U.S Department of State - Bureau of Consular Affairs. Klik op de link om naar de Visa Wizard te gaan.

De ESTA is 2 jaar geldig vanaf de datum waarop deze is toegewezen. De datum hiervan kunt u terugzien op de bevestiging van uw ESTA reistoestemming. Als het paspoort waarmee u de ESTA heeft aangevraagd eerder verloopt, dan geldt de datum waarop uw paspoort verloopt als geldigheidsdatum van uw ESTA. Tevens moet uw paspoort geldig zijn tot zolang uw verblijf duurt (vertrekdatum + 1 dag rekenen).

Uw verblijf mag aaneengesloten niet langer duren dan 90 dagen. U mag binnen 2 jaar wel meerdere malen het land betreden (zolang de ESTA geldig is).

Let op! De ESTA reistoestemming is gekoppeld aan uw paspoort. U moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag gedaan heeft het land betreden (heeft u na de aanvraag een nieuw paspoort nodig dan is uw ESTA reistoestemming dus niet meer geldig bij uw nieuwe paspoort).

 

Uw paspoort moet geldig zijn tot zolang uw verblijf in de VS duurt (vertrekdatum terugreis + 1 dag rekenen)

Let op! De ESTA reistoestemming is gekoppeld aan uw paspoort. U moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag gedaan heeft het land betreden. Heeft u na de aanvraag een nieuw paspoort nodig dan is uw ESTA reistoestemming dus niet meer geldig bij uw nieuwe paspoort. U zult dan een nieuwe ESTA reistoestemming moeten aanvragen. 

90 dagen. Dit betekent dat u 90 dagen aaneengesloten in de VS mag verblijven. U mag binnen 2 jaar wel meerdere malen het land betreden (zolang de ESTA geldig is). De datum van  de geldigheid uw ESTA kunt u terugzien op de bevestiging van uw ESTA reistoestemming.

De dagen dat u tussentijds eventueel in Canada, Mexico of de Caribische eilanden verblijft worden ook meegeteld binnen de (maximale) verblijfsduur van 90 dagen in de VS. Op de Caribische eilanden zelf geldt een verblijfsduur van maximaal 45 dagen.

Let op! De ESTA reistoestemming is gekoppeld aan uw paspoort. U moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag gedaan heeft het land betreden.

Vanaf het moment dat uw reistoestemming is toegewezen treedt uw ESTA in werking. Dit is tevens de datum waarop de geldigheidsduur van uw ESTA reistoestemming ingaat. De geldigheidsduur van de ESTA is 2 jaar. De geldigheidsdatum kunt u terugzien op uw email waarop u een bevestiging heeft ontvangen van uw reistoestemming.

Let op! De ESTA reistoestemming is gekoppeld aan uw paspoort. U moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag gedaan heeft het land betreden. Heeft u na de aanvraag een nieuw paspoort nodig dan is uw ESTA reistoestemming niet meer geldig bij uw nieuwe paspoort. U zult dan een nieuwe ESTA reistoestemming moeten aanvragen.

Ja, zolang de geldigheidsduur uw ESTA reistoestemming niet is verstreken kunt u met uw ESTA meermalen de VS binnenkomen. De geldigheidsduur van de ESTA is 2 jaar. Dit kunt u terugzien op uw email waar u een bevestiging heeft ontvangen van uw reistoestemming.

Let op! De ESTA reistoestemming is gekoppeld aan uw paspoort. U moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag gedaan heeft het land betreden. Heeft u na de aanvraag een nieuw paspoort nodig dan is uw reistoestemming niet meer geldig bij uw nieuwe paspoort. U zult dan een nieuwe ESTA reistoestemming moeten aanvragen.

Nee, uw ESTA reistoestemming wordt elektronisch geregistreerd via uw paspoortnummer. U hoeft geen bewijs van uw toegewezen ESTA te tonen. Wij raden u echter wel aan voor eigen gebruik de bevestigings-email af te drukken en deze toch mee te nemen.

Wanneer u op de luchthaven incheckt is het mogelijk dat u het adres van het hotel/accomodatie moet tonen waar u de eerste nacht in de VS doorbrengt.

Benodigdheden bij de aanvraag: uw paspoort

Benodigdheden bij de betaling: uw bankpasje

U vult uw gegevens in op het aanvraagformulier. Als u de 5 stappen heeft doorlopen, controleert u of uw gegevens correct zijn ingevuld. Hierna klikt u op de knop "betalen". Als u voor meer reizigers een ESTA wilt aanvragen dan klikt u op de knop "reiziger toevoegen" en vult voor hen de gegevens in. Als u de formulieren ingevuld heeft klikt u op de knop "betalen". Nu komt u op de betaalpagina waar u uw keuze maakt uit een van de betaalmogelijkheden en u maakt het bedrag over.

Als wij uw gegevens ontvangen hebben, vragen wij uw reistoestemming direct voor u aan. Binnen 72 uur ontvangt u de officiële bevestiging van uw ESTA reistoestemming op de email. Doorgaans ontvangt u de toestemming binnen enkele uren op uw email. De overheid van de VS neemt in uitzonderlijke gevallen 72 uur om de aanvraag nader te onderzoeken.

U hoeft bij de douane geen bewijs van uw toegewezen ESTA te tonen. Wij raden u echter wel aan voor eigen gebruik de bevestigingsmail af te drukken en deze toch mee te nemen.

Het is erg belangrijk dat alle gegevens die u invult op het aanvraagformulier precies overeenkomen met de gegevens op uw paspoort. De gegevens die u dient in te vullen zijn onder andere uw eerste voornaam, achternaam, geboortedatum, adres en paspoortgegevens.

Als u niet goed weet wat u moet invullen bij een bepaalde vraag, dan kunt u met de muis op de gaan staan voor extra instructies bij de vraag.

Als u naar de VS reist, moet uw paspoort nog minstens geldig zijn gedurende uw geplande verblijf in de VS om toegelaten te worden. De ESTA reistoestemming is gekoppeld aan uw paspoort. U moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag gedaan heeft het land betreden. Heeft u na de aanvraag een nieuw paspoort nodig dan is uw ESTA reistoestemming niet meer geldig bij uw nieuwe paspoort. U zult dan een nieuwe ESTA reistoestemming moeten aanvragen.

Iedereen die naar de VS reist moet een machinaal afleesbaar paspoort hebben. Alle Nederlandse paspoorten die sinds 1995 zijn uitgegeven voldoen aan deze eis.

Een noodpaspoort is niet geldig als u naar de VS wilt reizen. Het beschikt niet over de vereiste chip en dus kan u de toegang tot de VS geweigerd worden.

Aanvragen kunnen op elk moment voor aanvang van de reis naar de VS worden ingediend. Wij bevelen u aan ongeveer een maand voor uw vertrekdatum een ESTA aan te vragen, in ieder geval minstens 72 uur voor aanvang van de reis. De overheid van de VS kan namelijk 72 uur gebruiken om een reistoestemming af te geven, doorgaans wordt binnen enkele uren een reistoestemming toegekend in bepaalde gevallen nemen zij tot maximaal 72 uur de tijd om tot een beslissing te komen. 

Wij raden u aan om ruim van te voren (ongeveer een maand) uw ESTA reistoestemming aan te vragen en goed te controleren of uw paspoort bij uw vertrek gedurende uw gehele verblijf in de VS nog geldig is, zodat u dan nog op tijd kunt reageren en een nieuw paspoort kan aanvragen als dit nodig is. Indien u achteraf een visum blijkt nodig te hebben in plaats van een ESTA dan heeft u ook voldoende tijd om deze aan te vragen. Het proces voor het aanvragen van een visum duurt namelijk gemiddeld twee tot vier weken.

 

Zodra wij uw reistoestemming binnen hebben sturen wij deze altijd direct op naar uw e-mailadres. Doorgaans ontvangt u de reistoestemming binnen enkele uren. In bepaalde gevallen kan de overheid van de VS langer de tijd nemen om tot een beslissing te komen. Dit kan maximaal 72 uur duren.

 

 

Nee, als u een nieuw paspoort heeft gekregen tijdens de geldigheidsperiode van uw ESTA, dan dient u een nieuwe ESTA aan te vragen. U kunt een reistoestemming niet overzetten naar een nieuw paspoort.

Ja, wij kunnen u de bevestiging van uw reistoestemming ook per post toezenden. Hiervoor wordt €3,- extra in rekening gebracht.

U kunt ons bellen of mailen. Als u uw persoonlijke referentienummer aan ons doorgeeft kunnen wij u zo snel mogelijk helpen. Wij zullen dan achterhalen wat de reden hiervan is.

In uw bevestigingsemail kunt u uw persoonlijk referentienummer terugvinden. Met dit nummer kunnen wij de status van uw aanvraag inzien. 

Als uw ESTA reistoestemming aanvraag wordt afgekeurd en u wilt de reis voortzetten, dan dient u bij een ambassade of consulaat van de VS een niet-immigratie visum aan te vragen (zakelijk B1 visum of toeristisch B2 visum). Afwijzing van reistoestemming verbiedt alleen het reizen onder het Visa Waiver Programma en is geen beslissing over het in aanmerking komen voor een visum om naar de VS te reizen.

Indien u “Ja” moet antwoorden op een van de vragen in het aanvraagformulier, wordt uw aanvraag wellicht niet goedgekeurd. Wij raden u in dat geval aan geen ESTA, maar meteen een visum aan te vragen.

Redenen voor een afwijzing op uw ESTA reistoestemming kunnen zijn:

 1. Indien u bij een eerder bezoek langer bent gebleven dan de toegestane verblijfsduur.
 2. Indien u een visumaanvraag is geweigerd.
 3. Indien u eerder de toegang tot de VS is geweigerd.
 4. Indien u een strafrechtelijk verleden heeft.
 5. Indien eerder heeft gereisd onder het Visa Waiver Program en u zich destijds niet heeft gehouden aan de regels van het Visa Waiver Program.

Voor meer informatie over procedures voor het aanvragen van visa kunt u naar de volgende website gaan: www.travel.state.gov 

Om een visum aan te vragen kunt u alvast het DS-160 formulier online invullen. Deze kunt u hier vinden https://ceac.state.gov/genniv/ Vervolgens zult u een afspraak moeten maken voor een interview bij de ambassade. 

Bij ons kunt u uw ESTA reistoestemming online eenvoudig, snel en veilig aanvragen.

Wij vragen per aanvraag van een ESTA reistoestemming een vergoeding van €12,- voor de bemiddelings- en administratiekosten. Daarbij betaalt u de prijs van de ESTA zoals deze wordt bepaald door de overheid van de VS. Dit bedrag is vastgesteld op $14,- (USD). Dit betekent omgerekend een totaalbedrag van €25,- per aangevraagde ESTA reistoestemming. Ongeacht de wisselkoers hanteren wij een vast totaalbedrag van €25,-

Wilt u een bevestiging van uw reistoestemming ook per post ontvangen dan brengen wij €3,- extra in rekening per aanvraag.

Bij ons heeft u de keuze uit de hieronder staande betalingsmogelijkheden:

1.      iDeal

2.      Bancontact/Mister Cash

3.   Mastercard

4.   Visacard

5.  eMaestro

 

Ja, als uw ESTA reistoestemming aanvraag wordt afgewezen zullen wij u zo spoedig mogelijk het volledige aankoopbedrag terugstorten op uw rekening. 

Nee, helaas is er na het versturen van uw aanvraag  geen mogelijkheid meer om de aanvraag te annuleren. Ook kunnen wij het aankoopbedrag dan niet meer terugstorten.

 

Wanneer wij uw gegevens nog niet hebben verwerkt kunnen wij alle gegevens nog kosteloos voor u aanpassen. U kunt ons dit per email of per telefoon ter kennis geven.

Als wij uw aanvraag reeds hebben verwerkt dan is wijziging van bepaalde gegevens niet meer mogelijk en zult u een nieuwe ESTA aanvraag moeten indienen. Helaas zijn de kosten hiervan voor uw eigen rekening.

Het is achteraf enkel mogelijk om uw e-mailadres en uw verblijfsgegevens te wijzigen op het ESTA formulier.

Wij zijn niet aansprakelijk voor door u fout ingevoerde gegevens.

Nee, wijziging hiervan is niet mogelijk. Wel kunt u gewoon binnen de geldigheidsduur van uw ESTA reistoestemming de VS betreden. Is uw reistoestemming niet geldig meer op uw nieuw geplande aankomstdatum, dan dient u een nieuwe ESTA reistoestemming aan te vragen.

De geldigheidsduur van uw ESTA reistoestemming kunt u terugzien op uw email waar u een bevestiging heeft ontvangen van uw reistoestemming.

Ons privacybeleid en onze werkwijze is ingericht volgens de richtlijnen zoals deze zijn vastgelegd in de Europese wetgeving omtrent de Bescherming van Persoonsgegevens.

Wij laten alleen persoonsgegevens verwerken door onze eigen mensen, zij zijn allen in het bezit van een verklaring omtrent gedrag.

Wij staan geregistreerd bij de toezichthouder op de wet AVG vertegenwoordigd bij de landen waar wij onze service aanbieden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de volgende links. autoriteit persoonsgegevens.nl en ec.europa.eu

De internetbeveiliging hebben wij uitbesteedt aan een professioneel internetbedrijf welke tevens gespecialiseerd is in websitebeveiliging. (www.expedient.nl)

Voor meer informatie over de beveiliging en opslag van uw persoonsgegevens kunt u altijd contact met ons opnemen per telefoon of per email.

Bekijk hier onze privacyverklaring

Uw persoonsgegevens worden streng beveiligd opgeslagen door het Amerikaanse Department of Homeland Security. Alleen uw NAW-gegevens worden voor onze eigen klantenadministratie versleuteld en offline opgeslagen in ons systeem. Het officiële aanvraagnummer afgegeven door het Amerikaanse CBP houden wij gedurende de geldigheidsduur van uw ESTA voor u in bewaring. D.w.z. tot 2 jaar vanaf de goedkeuringsdatum of als uw paspoort eerder vervalt. (Hiermee vervalt de geldigheid van uw ESTA ook.)

Tevens zijn uw persoonsgegevens tijdens verzending per email versleuteld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van SSL beveiliging. De beveiliging hebben wij uitbesteedt aan een professioneel internetbedrijf welke tevens gespecialiseerd is in internetbeveiliging. ( www.expedient.nl )

Wilt u meer weten over hoe wij garant  staan voor de internetbeveiliging, dan kunt u altijd contact met ons opnemen per email of per telefoon.

Bekijk hier onze privacyverklaring

Uw persoonsgegevens van uw reistoestemming worden streng beveiligd opgeslagen in het systeem van het Amerikaanse Department of Homeland Security. Het Amerikaans DHS archiveert uw gegevens voor de duur van 12 jaar.

Voor onze klantenadministratie bewaren wij enkel uw naam en adresgegevens. Alle overige persoonsgegevens nemen wij niet op in ons bestand.

Gedurende de geldigheid van uw ESTA houden wij het officiële aanvraagnummer van het Amerikaanse CBP in bewaring. D.w.z. tot 2 jaar vanaf de goedkeuringsdatum of als uw paspoort eerder vervalt. (Hiermee vervalt de geldigheid van uw ESTA ook.) De geldigheidsduur van uw reistoestemming kunt u terugvinden op de autorisatie die u van ons ontvangt per email.

U kunt altijd contact met ons opnemen met het verzoek uw persoonsgegevens te verwijderen, hier zullen wij uiteraard gehoor aangeven.

Bekijk hier onze privacyverklaring

Uw aanvraag wordt met de grootst mogelijke zorg verwerkt. Mocht u toch een klacht hebben dan kunt u deze indienen per email of een bericht achterlaten op de website. Wij streven ernaar binnen 24 uur gehoor te geven aan uw klacht, met een maximum tot 72 uur.

Onze contactgegevens kunt u vinden onder de knop “contact” rechts bovenaan.

Op de algemene voorwaarden is het Nederlandse recht van toepassing. Klik op de link algemene voorwaarden om deze in te zien. Onze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Hier kunt u onze algemene voorwaarden ook opvragen.

Ja, hiervoor gebruikt u een 2e aanvraagformulier. U klikt dan op de knop “reiziger toevoegen” na stap 5 in het overzicht.

Bij ons kunt u uw ESTA reistoestemming online eenvoudig, snel en veilig aanvragen. 

Wij vragen per aanvraag van een ESTA reistoestemming een van vergoeding €12,00 voor de bemiddelings- en administratiekosten. Daarbij betaalt u de prijs van de ESTA zoals deze wordt bepaalt door de overheid van de VS. Dit bedrag is vastgesteld op $14,- (USD). Dit betekent omgerekend een totaalbedrag van €25,- per aangevraagde ESTA reistoestemming. Ongeacht de wisselkoers hanteren wij een vast totaalbedrag van €25,-.
Wilt u een bevestiging van uw reistoestemming ook per post ontvangen dan brengen wij €3,- extra in rekening per aanvraag.

ESTA formulier

Wanneer u van plan bent om naar Amerika af te reizen, dient u in het bezit te zijn van een ESTA reistoestemming. Deze kunt u alleen online aanvragen door middel van een ESTA formulier. Onderstaand vindt u alle benodigde informatie omtrent het invullen en aanvragen van het formulier.

  Direct naar het formulier

Inhoudsopgave:

Wat is een Esta formulier?

Het ESTA formulier is een aanvraagformulier waarmee u online uw ESTA (Electronic System for Travel Authorization) kunt aanvragen. Zonder een ESTA kunt u niet afreizen naar Amerika. Ook met alleen een tussenstop in Amerika heeft u een ESTA nodig.

Waarom moet ik een ESTA formulier aanvragen?

Tegenwoordig kunt u alleen nog maar online een ESTA aanvragen. Om deze aan te kunnen vragen dient u het ESTA formulier zo volledig mogelijk en naar waarheid in te vullen. Op deze manier neemt u automatisch deel aan het Visa Waiver Program. Dit wil zeggen dat u geen visum hoeft aan te vragen voor Amerika, maar hiermee wel geregistreerd staat als zijnde bezoeker van dit land. De ESTA is elektronisch gekoppeld aan uw paspoort.

Wat zijn de kosten?

Wanneer u middels onze service een een reistoestemming aanvraagt, bedragen de kosten hiervan €25,- per aangevraagd ESTA, ongeacht de wisselkoers. De prijs, welke wordt bepaald door de Amerikaanse overheid, bedraagt $14,- (USD). Deze kosten en onze bemiddelings- en administratie kosten (€12,-) zitten al bij de totaalprijs van €25,- in.

Welke gegevens moet ik bij de hand houden?

Om een ESTA formulier zo goed mogelijk in te kunnen vullen heeft u een aantal gegevens nodig. Wij adviseren u deze gegevens er bij te pakken voordat u begint met het invullen van het aanvraagformulier. U heeft het volgende nodig:

 • Persoonsgegevens en paspoorten van alle (mede)reizigers
 • Werkgevergegevens van alle (mede)reizigers
 • Het verblijfadres in Amerika
 • Informatie over eventuele andere nationaliteiten
 • Contactgegevens bij nood (in case of emergency -contact)
 • Informatie over eventuele ziektes
 • Informatie over eventuele strafbare feiten in het verleden (strafblad)
 • Informatie over een eerder bezoek aan Amerika
 • Informatie over een eventueel eerder bezoek aan Irak, Syrië, Libië, Somalië, Iran, Soedan of Yemen na maart 2011
 • Uw betaalpas
esta formulier invullen

Toelichting ESTA aanvraagformulier

Stap 1: Informatie van de reiziger

Hier wordt gevraagd naar uw persoonlijke informatie. Het is van belang dat u de gegevens exact zo overneemt zoals deze in uw paspoort staan! Bij voornaam dient u alle voornamen in te vullen. Speciale leestekens in uw naam zoals bijvoorbeeld:  è, ö, of ï worden niet herkend. Vul in deze gevallen uw naam in zoals deze onderin uw paspoort staat weergegeven tussen de tekens <<<<<uw naam<<<<<<< U gebruikt dan de Engelse leestekens die wel machinaal afleesbaar zijn. (ö wordt dan bijvoorbeeld oe).

informatie reiziger invullen

Stap 2: Paspoortgegevens

Ook bij deze stap is het van groot belang dat u de gegevens exact zo overneemt zoals deze in uw paspoort staan! Houdt u er rekening mee dat de letter O niet voorkomt in het Nederlands paspoortnummer, dit moet te allen tijde het cijfer 0 zijn. Wanneer u het paspoortnummer niet exact overneemt, wordt de ESTA niet elektronisch aan het paspoort gekoppeld. U kunt dan niet naar Amerika reizen. Het Nederlandse paspoortnummer bestaat uit 9 karakters. Het Belgische paspoortnummer is altijd opgebouwd uit 2 letters gevolgd door 6 cijfers. Voorbeeld: AB123456.

paspoort

Stap 3: Werkgevergegevens

Bij deze stap wordt er gevraagd naar de gegevens van uw werkgever. Heeft u momenteel geen werkgever dan is het ook mogelijk om de gegevens van uw laatste werkgever in te vullen. Heeft u deze niet, kunt u deze vraag met ‘nee’ beantwoorden. U hoeft dan geen reden op te geven. Bent u een student, dan vult u hier de gegevens van de school in en bij functie titel ‘student’. Heeft u geen werkgever, maar bent u eigenaar van een bedrijf, dan kunt u de gegevens van uw eigen bedrijf invullen en bij functie titel: ‘self employed’. Bij kinderen kunt u ‘child’ invullen en bij huisvrouw ‘homemaker’.

werkgevergegevens-invullen

Stap 4: Reisinformatie over uw verblijfadres in Amerika en noodcontact

Hier dient u uw verblijfadres in Amerika in te vullen. Mocht deze nog niet bekend zijn, dan kunt u in elk veld ‘unknown’ invullen en bij het veld van het telefoonnummer vier nullen. Het verblijfadres is het enige wat wij achteraf nog kosteloos voor u kunnen wijzigen wanneer deze bekend zijn. Verblijft u op meerdere locaties, dan vult u hier het eerste adres in dat u aan doet. Gaat u op doorreis, dan kunt u deze vraag met ‘ja’ beantwoorden. Ook wordt er gevraagd om een noodcontactpersoon binnen of buiten Amerika. U kunt dan de gegevens van bijvoorbeeld een thuisblijver opgeven.

reisinformatie-verblijf

Stap 5: Verkiesbaarheidsvragen

Hier worden vragen gesteld met betrekking tot uw verleden. Deze vragen hoeft u alleen maar met ‘ja’ of ‘nee’ te beantwoorden. Het is heel belangrijk dat u deze vragen naar waarheid invult.

verkiesbaarheidsvragen

Waarom moet ik zoveel gegevens invullen?

Op het aanvraagformulier worden inderdaad veel vragen gesteld, maar dat is uiteraard niet voor niets. Wij moeten ons aan de opmaak van het Amerikaanse CBP houden. Zij bepalen namelijk de inhoud van het aanvraagformulier en dus is het van belang dat u alle verplichte vragen zo goed mogelijk invult.

De ‘i’ knop

Op ons aanvraagformulier komt u steeds een ‘i’ knop tegen. Wanneer u hierop met uw muis klikt, komt er meer informatie tevoorschijn over de desbetreffende vraag. Weet u niet precies wat er gevraagd wordt, klikt u dan eens op de ‘i’ knop. Mocht u er helemaal niet uit komen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. U kunt ons bereiken via chat, telefoon of e-mail.

Controleren

Wij adviseren onze klanten altijd om de aanvraag goed te controleren voordat deze wordt verzonden. Wanneer de ESTA bij ons binnen komt, zullen wij deze ook eerst nog handmatig controleren. Echter, ons aanvraagformulier bezit ook ingebouwde controles waardoor de meest gemaakte fouten voorkomen kunnen worden. Dan kunt u denken aan bijvoorbeeld de letter ‘O’ niet voorkomt in het Nederlands paspoortnummer. Wanneer u deze toch invoert, zal er een melding verschijnen.

Uw goedgekeurde ESTA

Het Amerikaanse CBP mag 72 uur doen over de beoordeling van uw aanvraag. Echter, in de meeste gevallen ontvangt u binnen enkele uren van ons een e-mail met hierin de status van uw aanvraag en het ESTA document als bijlage. Wanneer uw reistoestemming is goedgekeurd, kunt u deze eventueel nog uitprinten en meenemen tijdens uw reis. Dit is niet verplicht, maar wel handig voor het geval er een storing is tijdens het inchecken.

Uitbreiding ESTA formulier

Het Amerikaanse Department of Homeland Security heeft in oktober 2014 het ESTA formulier uitgebreid met extra vragen. Hierdoor kost het wat meer tijd om het formulier in te vullen. Het voordeel hiervan is dat u niet meer het groene I-94W formulier op de luchthaven hoeft in te vullen. Dit was tot januari 2009 nog wel het geval. Het online ESTA formulier is dus een hele verbetering. Blijkbaar was dit nog niet voldoende want op 24 februari 2016 is het formulier wederom aangepast en hebben ze extra vragen over de nationaliteiten toegevoegd.

Daarnaast hebben ze een extra verkiesbaarheidsvraag toegevoegd met betrekking tot het bezoeken van Irak, Iran, Libië, Somalië, Soedan, Yemen of Syrië na 2011. Reizigers met één van deze nationaliteiten zullen dan ook eerder afgewezen worden. Ook heeft u een verhoogde kans op afwijzing wanneer u onlangs één van deze landen heeft bezocht. Wij raden u dan aan om een visum aan te vragen in plaats van de ESTA. Op 21 december 2016 heeft Amerika nog een toevoeging gedaan op het ESTA formulier namelijk; of u in het bezit bent van social media. Het Amerikaanse U.S. Customs and Border Protection probeert hiermee de reizigers welke een dreiging kunnen vormen te identificeren.

Voorbeeld ESTA formulier

voorbeeld esta formulier

Het formulier invullen voor meerdere reizigers

Het is mogelijk om een groepsaanvraag voor meerdere reizigers in te dienen. U betaald dan achteraf voor alle personen tegelijk. U dient dan wel de gegevens van alle medereizigers bij de hand te hebben. U vult dan eerst al uw eigen gegevens in op het formulier en wanneer u dat heeft gedaan, krijgt u de mogelijkheid om een reiziger of familielid toe te voegen. Wanneer u kiest voor de optie ‘familielid toevoegen’ worden alle adresgegevens van het eerst ingevulde formulier automatisch overgenomen op elk volgend in te vullen formulier, zodat u deze niet nog eens hoeft in te vullen. Hierna vult u de gegevens in van uw medereiziger. Alle ESTA reistoestemmingen worden per e-mail (of naar keuze extra per post) naar de hoofdaanvrager verzonden.

Wij hebben het ESTA formulier in 5 eenvoudige stappen voor u opgesteld. Op deze manier wordt u feilloos door het vragenstuk geleid en heeft u meer tijd over voor andere zaken!

Op de website amerikaantje.nl vindt u allerlei handige reistips en praktische reisinformatie.

Bij ons kunt u gewoon een ESTA aanvragen met iDeal of Mister Cash.

Ja, bij ons kunt u in één aanvraag voor meerdere personen een ESTA aanvragen als gezin. Elk reisgenoot heeft een aparte eigen ESTA reistoestemming nodig, ook indien uw kinderen bij u in het paspoort staan. U kunt met de gegevens van uw reisgenoten zelf direct een ESTA reistoestemming voor hen aanvragen bij ons. U vult dan meerdere aanvraagformulieren in op de aanvraagpagina en verzendt deze tegelijkertijd. U klikt dan op de knop "reiziger toevoegen” in het overzicht na stap 5.

Ja, indien u alle juiste gegevens heeft is een ESTA aanvragen voor iemand anders geen probleem. U kunt ook een ESTA aanvragen voor een groep. U vult dan steeds opeenvolgend een nieuw formulier in en verzend de formulieren tegelijk als groep.

Ja, als u persoonlijk aan de voorwaarden van het Visa Waiver Program voldoet kunt overal ter wereld boarden met uw ESTA.

Als u een paspoort heeft afgegeven door het Koninkrijk der Nederlanden kunt u gewoon een ESTA aanvragen. In het aanvraagformulier moet u dan bij de vraag "Land van afgifte van het paspoort" Nederland in vullen.
Uw ESTA reistoestemming moet geldig zijn op de dag van aankomst in de Verenigde Staten. Tijdens uw verblijf of vertrek hoeft u dus niet in het bezit te zijn van een geldige ESTA verklaring. Let op: uw paspoort moet wel geldig zijn tot uw vertrekdatum (vertrekdatum + 1 dag rekenen).

Als men over land via Canada of Mexico het land betreedt hoeft men geen ESTA aan te vragen (aan de grens zal het I-94W formulier ingevuld moeten worden).

Indien men in het bezit is van een geldige verblijfsvergunning of een geldig visum kan er zonder ESTA gereisd worden.

Als men over de Amerikaanse nationaliteit beschikt is een ESTA niet nodig.

 

Als u als minderjarige zonder begeleiding wilt reizen naar de VS adviseren wij u contact opnemen met uw reisorganisatie. Verschillende vliegmaatschappijen hebben eigen restricties voor het alleen reizen als minderjarige. Tevens dient u bij aankomst in het bezit te zijn van een notarieel document waarin toestemming is gegeven door beide ouders dat u als minderjarige reist. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Amerikaanse ambassade of het Amerikaans consulaat.

Een ESTA aanvragen zonder creditcard doet u veilig en vertrouwd bij esta-aanvragen.nl. De meeste mensen die naar de VS reizen geven de voorkeur aan betalen met iDeal of Bancontact/Mister Cash.

Wij ontdekten dat veel reizigers problemen ondervonden bij het indienen van een ESTA aanvraag. Waaronder het probleem dat men alleen kon betalen per creditcard, terwijl veel mensen niet in het bezit zijn van een creditcard. Dit is dan ook een van de voornaamste redenen dat eVisa application services deze service aanbiedt en ervoor gekozen heeft om de meest gebruikte betaalmiddelen voor zowel Nederlanders (iDeal) als Belgen (Bancontact/Mister Cash) aan te bieden als oplossing voor reizigers naar de Verenigde Staten.

Hiermee kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde 'internetbankierenomgeving' van uw eigen bank. Om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken, zijn de gegevens van de begunstigde en het bedrag al ingevuld. Dit voorkomt het risico op vergissingen. Het werkt eigenlijk hetzelfde als een acceptgiro, maar zonder dat de verkoper een papieren acceptgiro hoeft te versturen. Ook komt u later niet voor verrassingen te staan. De transactie, het inloggen en het autoriseren is dan ook in een paar minuten geregeld. De betaling is tevens meteen zichtbaar in uw rekeningoverzicht. Dus eigenlijk zoals u altijd al gewend bent.

Bent u niet in het bezit van een creditcard waarmee u kunt betalen bij het Amerikaanse CBP, en wilt u deze ook niet alleen voor het aanvragen van een ESTA aanschaffen? Dan is esta-aanvragen.nl de ideale uitkomst voor u. Bij ons kunt u gewoon een ESTA aanvragen met iDeal of Bancontact/ Mistercash.

 • een geldig paspoort van een land dat deelneemt aan het Visa Waiver Programm
 • een goede gezondheid
 • geen strafrechtelijk verleden
 • beschikken over een retourticket van een luchtvaartmaatschappij of een erkende rederij

 

Om eventuele problemen bij de douane te voorkomen:

Als u als ouder met uw kind reist zonder de andere ouder, dan raden wij u aan om een ondertekend document bij u te dragen waarin de andere ouder toestemming geeft voor de reis en daarbij raden wij tevens aan een kopie van een geldig paspoort van de andere ouder bij u te dragen.

Reist u met een minderjarige zonder dat u de het ouderlijk gezag heeft, dan dient u een ondertekend document bij u te dragen waarin beide ouders toestemming geven voor de reis en tevens een kopie van de geldige paspoorten van de ouders bij u te dragen.

Formulieren zijn op deze website te downloaden Formulier toestemming reizen met een minderjarige naar het buitenlandHet formulier is geen vrijwaring van eventuele problemen bij de douane. Daarom raden wij u aan om goed te informeren welke regels er op uw situatie van toepassing zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Amerikaanse ambassade of het Amerikaans consulaat.

 

Aanvragers komen niet in aanmerking voor een ESTA wanneer de volgende voorwaarden van toepassing zijn:

Een verkiesbaarheidsvraag moeten beantwoorden met JA

De tweede nationaliteit hebben van een van de volgende landen; Iran, Irak, Syrië, Sudan, Libië, Somalië en Jemen.

De VS eerder bezocht hebben en  niet aan de voorwaarden van ESTA of een afgegeven visum hebben gehouden. Voorbeelden: Langer verbleven dan de geldigheidsperiode of zonder visum betaalde arbeid verricht hebben in de VS 


Verkeerd paspoortnummer invoeren. Bijvoorbeeld een oude of vermist.

Het bieden van onjuiste of onvolledige informatie op de aanvraag.


Veroordeeld zijn voor een strafbaar feit of nog in afwachting zijnde van aanklachten op openstaande warranten.

• In strijd geweest met douane of immigratie regelgeving of wetten in elk land.

Betrokken zijn bij een onderzoek door een federale staat of een plaatselijk politiebureau.

Niet voldoen aan de eisen van het CBP vanwege hun risico status of andere programma voorschriften. 

Wanneer je ooit bent veroordeeld wegens rijden onder invloed, zal je ESTA niet worden afgewezen. Echter, wanneer je hier vaker voor veroordeeld bent of andere overtredingen begaan hebt, kan het zijn dat je niet toegelaten wordt. Over het algemeen wordt je wel afgewezen wanneer je ooit veroordeeld bent vanwege drugsbezit of bij andere recentelijke overtredingen.


Dit is een door CBP vertrouwd reizigers systeem wat zorgt voor een versnelde goedkeuring voor nog niet goedgekeurde reizigers en reizigers met een laag risico die arriveren in de VS. Mensen die lid zijn van Global Entry kunnen de VS betreden middels automatische kiosken (zuilen) op bepaalde luchthavens om zo lange wachtrijen te voorkomen.

Leden kunnen op luchthavens hun paspoort afgegeven en dienen dan een vingerafdruk af te geven voor verificatie. Hierna moeten ze nog een douane aangifte formulier invullen. De kiosk geeft de reiziger dan een transactiebon en stuurt de reiziger naar bagageband en de uitgang. Reizigers moeten vooraf worden goedgekeurd voor het Global Entry Program.

Alle kandidaten ondergaan een strenge antecedentenonderzoek en een interview voor inschrijving. Het doel van het Global Entry Program is om het arriveren in de VS te versnellen, maar leden hiervan kunnen nog steeds worden geselecteerd om nader te worden onderzocht. Elke overtreding van de voorwaarden van het Global Entry Program zal resulteren in passende handhavingsmaatregelen en beëindiging van het lidmaatschap.

Zo kunt u lid worden:

1.      Maak een Trusted Traveler Program (GOES) account aan, ongeacht welke
 leeftijd u heeft.

2.      Log in op uw GOES account en vul het aanvraagformulier in. U dient hierna een
 betaling te doen van $100, welke niet terug te vragen is, voor elke reiziger.

3.      Nadat uw aanvraag en betaling is geaccepteerd, wordt deze door het CBP
 beoordeeld. Wanneer uw aanvraag onder voorbehoud wordt goed gekeurd volgt er
 verder uitleg in uw GOES account. U dient dan een afspraak te maken bij een Entry
 Enrollment Center

 
Iedere aanvrager dient zelf een afspraak te maken.

4.      U dient dan uw paspoort mee te nemen en alle andere vormen van identificatie zoals
 een rijbewijs of ID-kaart. 

Visum Amerika

Als men niet aan de wettelijke of reglementaire eisen kan voldoen van het Visa Waiver Program voor het visumvrij reizen naar de Verenigde Staten, dan zal er een visum in plaats van een ESTA aangevraagd moeten worden.

Twee soorten visums

1.Niet immigrant visums (tijdelijke verblijfsvergunning)

Bedoeld voor vreemdelingen met als doel van de reis en het verblijf: zakelijk, toeristisch, tijdelijk werk, studie of het ondergaan van een medische behandeling.

2. Immigrant visums (permanente verblijfsvergunning)

Bedoeld voor vreemdelingen met als doel van de reis en het verblijf: permanent verblijf (permanent inwoner van de Verenigde Staten)

Alle categorieën visums voor de Verenigde Staten op een rij:

A visum = Diplomaten en buitenlandse ambtenaren

B visum = Zakelijk en toeristisch

C visum = Doorreis

D visum = Personeel vliegmaatschappijen en schepen

E visum = Handelaren en investeerders

F visum = Student (academisch of taalkundig)

G visum = Buitenlandse ambtenaren

H visum = Werk (specialistische beroepen in verpleging)

I visum   = Journalisten

J visum  = Student (uitwisseling)

K visum = Verloofd (technisch een niet immigrant visum, behandeling valt onder immigrant visums)

L visum = Werk (bedrijfsoverdracht)

M visum = Student (beroepsopleiding of niet erkend academisch studenten)

O visum = Werk (hoog gekwalificeerd in wetenschap, kunst, onderwijs business of sport)

P visum = Werk (internationaal erkend topsporter of lid van internationaal erkende sportbond)

Q visum = Werk (deelnemers aan een internationaal cultureel programma)

R visum = Religieuze werkers

Zakenreis

Zonder visum mag u ook op zakenreis om bijvoorbeeld vergaderingen bij te wonen, klanten of leveranciers te bezoeken. Maar deze reis mag dan niet langer duren dan 90 dagen. Valt het daar buiten, dan dient u een visum aan te vragen. Ook wanneer u in Amerika wilt gaan werken.

Tijdelijk werk in Amerika

Werkgevers in Amerika hebben de mogelijkheid om mensen uit het buitenland aan te nemen. Hiervoor dienen zij een I-129 formulier in te vullen. Niet elk beroep komt hiervoor in aanmerking helaas. De lijst met beroepen die hiervoor in aanmerking komen verandert elk jaar weer. Deze lijst is te vinden op de website van US Citizen and Immigration Services: https://www.uscis.gov/

Studeren in Amerika

Het is mogelijk om jezelf als student aan de universiteit in Amerika in te schrijven. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan waaraan je moet voldoen. Wanneer alles in orde is, wordt je verblijf in de VS om te studeren goedgekeurd door USCIS. Studeren in Amerika is echter niet goedkoop en werken tijdens je studie is vaak niet toegestaan. Dus zorg voor voldoende financiële middelen.

Bezoekers uitwisselingsprogramma

Mensen die mee willen doen aan een uitwisselingsprogramma hebben keuze uit twee visa categorieën namelijk; J visum: student/uitwisseling en Q visum: werk/deelnemers aan een internationaal cultureel programma.

Visum voor verloofden

Wanneer je met een Amerikaan(se) verloofd bent, kun je in aanmerking komen voor een Fiancé(e) visum.

Visum loterij

Deze Green Card loterij wordt alleen gegeven voor landen met een laag niveau van immigratie naar Amerika. Wanneer u in Nederland of België woont komt u hiervoor in aanmerking. Ieder persoon die wordt ingeloot heeft kans op een Green Card voor de VS. De winnaar van de Green Card wordt willekeurig uitgeloot. Wanneer u uitgeloot wordt en u heeft een gezin, kunnen zij dezelfde vergunning krijgen.

Permanente vergunning voor werk

Uw Amerikaanse werkgever kan een immigratie petitie indienen welke door de USCIS moet worden goedgekeurd. Wanneer deze word goedgekeurd komt u in aanmerking voor een permanente werk- en verblijfsvergunning. De werkgever dient over het algemeen ook een werkcertificatie (ETA 750) aan te vragen. Deze kan worden aangevraagd bij het Ministerie van Arbeid, dienst tewerkstelling en opleiding.

Mensen die willen immigreren vanwege hun werk dienen te wachten totdat ze een visumnummer toegewezen hebben gekregen, volgens de volgende voorkeuren:

 • Eerste voorkeur(EB-1): Voorkeurswerkers; dat zijn bijvoorbeeld mensen met bijzondere competenties, hoog bekwame professoren en onderzoekers, en sommige multinationale directieleden en managers.
 • Tweede voorkeur(EB-2): Mensen met geavanceerde opleidingen/diploma’s of mensen met bijzondere bekwaamheden. 
 • Vierde voorkeur(EB-4): Bepaalde mensen in religieuze beroepen.
 • Vijfde voorkeur(EB-5): Mensen die werkgelegenheid creëren.

Permanente verblijfsvergunning

Wanneer iemand wil immigreren naar Amerika moet er een driestappenplan worden gevolgd. Eerst moet er door een Amerikaanse werkgever of familielid een petitie worden aangevraagd welke goedgekeurd moet worden door het USCIS. Hierna moet er door het Ministerie van Buitenlandse zaken (Department of State) een visumnummer worden toegewezen. Wanneer dit nummer wordt toegewezen betekent dat dat u een Green Card (immigratievisum) heeft gekregen. En als laatste, wanneer u reeds in Amerika woont, heeft u de mogelijkheid om een aanvraag te doen om uw status te veranderen naar een permanent resident. Dit kan zodra er een visumnummer voor u beschikbaar wordt gesteld. Wanneer u niet binnen Amerika woont en u krijgt een visumnummer toegewezen dan dient u naar het lokale Amerikaanse consulaat te gaan om uw aanvraag verder af te ronden. Houd er wel rekening mee dat een immigratie aanvraag jaren kan duren voordat dit rond is. Hoe hoger de vraag naar visumnummers in uw land, hoe langer u moet wachten.

Immigranten worden onderverdeeld in een aantal categorieën:

 • Eerste voorkeur: Niet gehuwden en volwassen kinderen (21 jaar en ouder) van Amerikaanse burgers.
 • Tweede voorkeur: Echtgenoten van immigranten (permanent residents) en de niet gehuwde kinderen van immigranten, en de kinderen hiervan.
 • Derde voorkeur: Gehuwde kinderen van Amerikaanse burgers, hier de echtgenoten van en hun kinderen onder 21 jaar.
 • Vierde voorkeur: Broers en zussen van volwassen Amerikaanse burgers, hier de echtgenoten van en hun kinderen onder de 21 jaar.

Welk visum heb ik nodig?

Voor meer informatie over de voorwaarden en procedures bij het aanvragen van een visum voor Amerika kunt u terecht op: www.travel.state.gov. Weet u niet goed welk visum u nodig heeft, dan kunt u gebruik maken van een handig hulpmiddel; de visa wizard. Deze is ontwikkeld door Bureau of Consular Affairs van het Amerikaanse ministerie. Alle visum categorieën moeten worden aangevraagd met het DS-160 formulier. Het DS-160 formulier kunt u online invullen en vinden op deze website: https://ceac.state.gov/genniv/. Na het invullen van het formulier zal er een afspraak gemaakt moeten worden voor een interview bij het consulaat.

Indien u beschikt over een green card, B1 of B2 visum voor Amerika, dan heeft u daarnaast geen ESTA nodig. Indien u voor een (kort) zakelijk of een toeristisch bezoek naar Amerika reist dient u naast andere bovengenoemde types visum wel over een ESTA te beschikken.

Regelgeving omtrent visums veranderen constant. Wij adviseren u voordat u op reis gaat bovengenoemde websites te raadplegen en bij twijfel te informeren bij het Amerikaanse consulaat of de Amerikaanse ambassade naar de actuele regelgeving van het visum waarmee gereisd zal worden.

U heeft de volgende documenten nodig voor een visumaanvraag:
 • Een geldig paspoort met een minimale geldigheidsduur van zes maanden vanaf de vertrekdatum.
 • Het door u ingevulde aanvraagformulier.
 • Twee recente pasfoto's.
 • Bewijs van financiële middelen tijdens uw verblijf in de VS.
 • Bewijs van een ziektekostenverzekering.
 • U moet aan kunnen tonen wat u in de VS gaat doen, denk aan een boeking van een hotel en een retourticket.
 • Wanneer u een werkvisum aanvraagt heeft u een brief nodig van uw toekomstige werkgever.
 • Wanneer u een studie visum aanvraag heeft u een brief nodig  van het Academisch Instituut waar u gaat studeren.
Enkele tips:
 • Het is heel belangrijk dat u alle benodigde documenten meeneemt naar het interview op het consulaat. Dit voorkomt dat u weggestuurd kunt worden.
 • Wees er op voorbereid dat het gesprek heel bureaucratisch gehouden wordt, en zorg er voor dat u netjes gekleed gaat.
 • Het B1 of B2 visum geeft u niet het recht om naar de VS te reizen, u moet dit zien als een gunst.
 • Wanneer u in de VS aankomt beslist de douanebeambte of u het land in mag. De beambte zal u nogmaals allerlei vragen stellen.
 • Let erop bij het boeken van het ticket dat 180 dagen niet hetzelfde is als zes maanden.

Als u in het bezit bent van een B1 visum (zakelijk) of B2 visum (toeristisch) dan hoeft u daarnaast niet te beschikken over een ESTA verklaring om Amerika te mogen betreden.

Als u een ander type visum heeft dan het B1 visum of B2 visum dan heeft u daarnaast wel een ESTA nodig.

Met de recente aanslagen nog op ons netvlies is het wel fijn om te weten wat de Rijksoverheid aan reisadvies geeft voor de Verenigde Staten. Gaat u binnenkort naar de VS? Check dan eerst even het reisadvies op deze pagina! Wij passen deze informatie namelijk aan zodat het reisadvies altijd actueel is.

Reisadvies

Het reisadvies voor Amerika afgegeven door de overheid van Nederland: momenteel zijn er geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor het reizen naar de VS.

Recente gebeurtenissen

Momenteel zijn er uitbarstingen van vulkaan Kilauea op Hawaii. Vanwege de hevige lavastromen kunnen bepaalde gebieden heel gevaarlijk zijn. Er zijn inmiddels een aantal wegen en parken afgesloten door de autoriteiten.  

Onveilig

Achterbuurten van grote steden kunnen onveilig zijn. Wanneer u in de VS verblijft kunt u dit altijd even navragen aan de receptie van uw hotel. Het is van belang om in steden op hoofdwegen te blijven. Ook wordt er geadviseerd om op goed verlichte parkeerplaatsen uw auto te parkeren en niet middenin de nacht alleen op straat te gaan. U kunt ook alvorens u een hotel boekt, informeren of het hotel in een veilige buurt ligt.

Zuiden van Florida

Wanneer u van plan bent om in het zuiden van de staat Florida te verblijven, let dan vooral op uw persoonlijke eigendommen. Dit geldt met name voor bezoekjes aan grote warenhuizen en winkelcentra, pretparken en stranden. Denk er ook aan dat u uw spullen niet achterlaat in de auto.

Noodsituatie

Doet er zich een noodsituatie voor, en bent u de politie, brandweer of de ambulance nodig, twijfel dan niet en bel meteen het alarmnummer: 911. In sommige gevallen is het gewenst om contact op te nemen met de Nederlandse ambassade in Amerika. U kunt dan het volgende nummer bellen: 001 202 2445 300.

Vaccinaties

In Amerika komen veel soorten muggen voor die ziekten kunnen overdragen zoals zika, chikungunya, dengue koorts/knokkelkoorts. Wij willen u adviseren om u goed te beschermen tegen muggen. Ook komt er in Amerika rabiës voor bij zoogdieren. Amerika kent ook veel straathonden. Houd afstand en vermijd contact met zoogdieren. Voor meer informatie over vaccinaties kunt u terecht bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg in Amerika is heel anders geregeld dan hier in Nederland. De kosten hiervan verschillen ook nog al. Die kunnen in Amerika namelijk veel hoger zijn. Stel dat u gebruik moet maken van een dokter, ambulance of ziekenhuis, kan het zijn dat niet alle kosten worden vergoedt door uw zorgverzekering. Het bedrag wat gedekt wordt is maximaal gelijk aan de kosten van een soortgelijke behandeling hier in Nederland. Gezien de kosten in Amerika hoger kunnen liggen, kan het dus zo zijn dat niet alles gedekt is. Het is dan ook aan te raden om u hiervoor extra voor te verzekeren, de onvoorziene kosten. Dit kunt u doen door een aanvulling te doen op uw basiszorgverzekering of een reisverzekering af te sluiten met medische kosten.

Natuurgeweld

In Amerika kunnen in de drogere gebieden bosbranden voorkomen, en dan met name aan de westkust. Daar is het risico een stuk groter. Niet alleen bosbranden maar ook orkanen en tornado’s komen veel voor in Amerika. In de maanden juni tot en met november komen ze voor. Deze brengen vaak veel schade aan , met name aan de oostkust, zuidkust en Hawaï. Wanneer u in de maanden juni tot en met november naar Amerika wilt reizen is het raadzaam om vooraf de weersberichten te volgen.

Visa en reisdocumenten

De eisen om Amerika binnen te kunnen komen worden steeds strenger. Wij houden deze pagina actueel. Zodra deze eisen veranderen zullen wij dat op deze pagina aangeven. Vooralsnog heeft u een ESTA of een visum Amerika nodig om binnen te komen. De ESTA is bij ons online aan te vragen. Om een ESTA aan te kunnen vragen moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort. Heef u in plaats van een ESTA een visum nodig, dan kunt u deze aanvragen via de Amerikaans Consulaat hier in Nederland.

reisadvies amerika legenda

Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika:
(Hier kunt u speciaal terecht voor visum aanvragen voor Amerika)
Adres: Lange Voorhout 102, Den Haag
Telefoonnummer: 070-3102209

Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten
Amerikaanse en Nederlandse feestdagen: gesloten

 

Consulaat van de Verenigde Staten van Amerika in Amsterdam 

Adres: Museumplein 19, Amsterdam
Telefoonnummer: 020-5755309

Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten
Amerikaanse en Nederlandse feestdagen: gesloten

Nee, als u over land Amerika wilt betreden dan zal u het I-94W formulier in moeten vullen. Dit is een soortgelijk formulier als het ESTA formulier. Het I-94W formulier kan zowel online als bij de grensovergang ingevuld worden.

Alles over Amerika

Op deze pagina kunt u allerlei informatie vinden over Amerika. Denk bijvoorbeeld aan welke feestdagen ze hebben, welke sporten ze er het liefst beoefenen, de geschiedenis van Amerika en natuurlijk de meest populaire bezienswaardigheden. 

De geschiedenis van Amerika

Columbus ontdekte Amerika in 1492. Het was echter zijn bedoeling om Indië te ontdekken. Columbus was niet de eerste welke Amerika ontdekte. Dat waren de Vikingen. Maar pas toen Columbus er aan land kwam werden er allerlei contacten gelegd tussen werelddelen. 

Onafhankelijk

Sinds 1776 is Amerika onafhankelijk. Voor die tijd was het namelijk een kolonie van Engeland. De eerste bewoners van Amerika waren de indianen, zij waren destijds ook de baas. In de 16e eeuw kwamen er kolonisten vanuit Europa welke zich in Amerika hebben gevestigd. Hiermee werden de indianen van hun troon gestoten en waren zij niet langer de baas van Amerika.

Burgeroorlog
Van 1861 tot 1865 brak er een burgeroorlog uit. Deze resulteerde uiteindelijk in een overwinning van de noordelijke staten. Langzamerhand werd hierdoor de slavernij in de zuidelijke staten afgeschaft. Na de oorlog vestigde de unie zich op het westelijke deel waardoor er veel inheemse stammen en indianen werden weggejaagd of omgebracht. 

Wereld oorlogen
Hierna volgen de Eerste en de Tweede wereldoorlog. Na de Japanse aanval op Pearl Harbor in 1941 is Amerika opgestaan als wereldmacht. Aan de Koude oorlog, die daarop volgde, kwam een einde in 1991 door de val van de Berlijnse muur. Helaas eindigen hier de oorlogen niet, want Amerika was al begonnen aan een nieuwe oorlog namelijk; de Golfoorlog. Met de operatie Desert Storm hebben ze Irak uit Koeweit verdreven. Door de komst van Bill Clinton maakt Amerika een economische spurt door waar ook Europa van heeft kunnen profiteren.


Aanslagen
In 2001 werd er een aanslag gepleegd op het World Trade Center waarmee er een nieuwe oorlog gestart werd namelijk; “War on Terror”. Later dat jaar werd de Taliban uit Afghanistan verjaagd. In 2003 hadden ze eindelijk Saddam Hoessein gevonden waarmee zijn regime ten val kwam. Pas in 2011 werd Osama Bin Laden, de hoofdverdachte van de War on Terror gevonden en gedood door de Navy Seals.

Barack Obama
Barack Obama werd in 2008 gekozen als president. Hij heeft er voor gezorgd dat het zorgsysteem werd aangepast en hij heeft veel problemen opgelost. Hij heeft tot aan 2016 aan het hoofd van Amerika gestaan. 

Trump als president

Donald Trump is een Republikein, en met zijn overwinning is er dus weer een Republikein aan de macht. Veel Amerikanen zijn het niet eens met de uitslag en denken dat er mee geknoeid is. Overal braken er protesten uit. Nooit eerder in de geschiedenis was dit zo heftig. Trump begon vastbesloten aan het terugdraaien van alles wat Obama had bereikt. Tot op heden is hem dit niet op alle fronten gelukt en wordt hij nog steeds tegengewerkt. Trump zal zich nu voornamelijk bezig moeten houden met de strijd tegen de Islamitische Staat. Hij heeft al eerder te kennen gegeven dat hij niet verwacht had dat het presidentschap hem zo zwaar zou vallen. Het is ook nog maar de vraag of hij zich als president staande weet te houden met zoveel tegenstanders. 

Staten

Amerika telt 50 staten waarvan de meeste staten een Spaanse, Engelse of Indiaanse naam hebben. Maar er zijn ook uitzonderingen op de regel namelijk; Rhode Island heeft een Nederlandse oorsprong, Alaska een Unganganse oorsprong, Louisiana en Vermont een Franse, en Hawaï uiteraard een Hawaïaanse. Wij hebben alle staten voor u op alfabetische volgorde gezet: Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Hawaï, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington, West Virginia, Wisconsin en Wyoming.

Feestdagen

In Amerika vieren ze hun feestdagen vaak op een hele traditionele en uitbundige manier. In de meeste gevallen met het hele gezin. Er worden dan allerlei heerlijke gerechten gemaakt. Familieleden komen zelfs van heinde en verre om de feestdagen met hun geliefden te vieren.

Wij hebben de meest belangrijke feestdagen en gedenkdagen op een rijtje gezet:
1 januari: New Years Day
3e maandag in januari: Martin Luther King Jr. Day
Laatste maandag in mei: Memorial Day
4 juli: 4th of July (ook wel Independence Day)
1e maandag in september: Labor Day
4e donderdag in november: Thanksgiving Day
25 december: Christmas Day

Godsdienst

In Amerika staat het geloof en de kerk nogal centraal. 78% van de Amerikanen zijn christelijk. 54% hiervan zijn protestant en 24% rooms-katholiek. Amerika is multicultureel, dus uiteraard wonen er ook moslims, hindoestanen, boeddhisten en verschillende groepen inheemse Amerikanen. Met name in de zuidelijke staten van Amerika, in het binnenland, zijn ze enorm religieus. Hier bidden de mensen voordat ze aan hun maaltijd beginnen en hebben ze het vloeken afgezworen.

Amerikaanse cultuur

In een land van immigranten zoals Amerika kun je niet echt spreken van een cultuur. Het is meer een mengelmoes geworden van allerlei verschillende culturen welke mensen vanuit andere landen hebben meegebracht. Ook per staat kun je de culturen niet vergelijken. De cultuur in Texas lijkt in geen velden of wegen op die van New York. Toch zal er altijd iets zijn wat wel overeen komt en dat is dat vrijheid en gelijkheid hoog in het vaandel staat. Iets wat je ook in elke staat terug zult zien, is dat ze allemaal even hartelijk en behulpzaam zijn. 

Vrijheidsbeeld

Het vrijheidsbeeld is “HET” symbool van Amerika. In Amerika noemen ze het vrijheidsbeeld ‘Statue of Liberty’. Oorspronkelijk heette het ‘Vrijheid Verlicht de Wereld’. Het moet een vrouw voorstellen met een kroon op haar hoofd, in haar rechterhand een brandende fakkel en in haar linkerhand een stenen plaquette waar op staat: JULY IV MDCCLXXV (4 juli 1776) Op deze dag is de onafhankelijkheidsverklaring ondertekend. Deze is ontworpen door de ontwerper van de Eiffeltoren namelijk; Gustave Eiffel. Het vrijheidsbeeld is gemaakt door Frédéric Auguste Bartholdi, een Franse beeldhouwer. Het beeld staat op Liberty Island wat in New York City ligt.  Amerika heeft het beeld cadeau gekregen van Frankrijk vanwege het 100 jarig jubileum van de Amerikaanse onafhankelijkheid op 28 oktober 1884.

Eten

Als je aan het eten in Amerika denkt, denk je toch vaak aan grote porties fastfood en doggybags. In Amerika ontbijten ze vaak met verschillende soorten cornflakes, eieren, pannenkoeken, sandwiches, donuts of toast. Brood zoals wij het kennen wordt over het algemeen niet veel in Amerika gegeten. Er zitten veel conserveringsmiddelen in. Tijdens de lunch en het diner wordt er vaak hamburgers, pizza, meatloaf, friet en hotdogs geserveerd. Aardappels zoals wij ze hier eten serveren ze eigenlijk niet, ze maken er meestal aardappel puree (mashed patatoes) van.

Fastfood

Wegrestaurants zijn ook heel populair, vaak omdat dit veel goedkoper is dan zelf eten koken. Denk bijvoorbeeld aan Mc Donalds, Kentucky Fried Chicken, Wendy’s, Pizza Hut en Burger King. Dit zijn echt typische Amerikaanse fastfoodketens. Maar in Amerika kun je natuurlijk ook naar de Chinees, Italiaan of Mexicaan. De sparerib en steak is in elk restaurant te vinden, maar gelukkig zijn er voor de vegetariër ook veel vegetarische restaurants te vinden.

Zoetigheid

Coffeebars zijn ook heel populair in Amerika. Bijna op elke hoek van elke straat staat er wel eentje. Deze verkopen naast koffie ook vaak heerlijke zoetigheden zoals: muffins, brownies, cheesecake en vele andere lekkernijen. Ook bieden zij talloze verschillende soorten koffie aan. 

Water uit de kraan is gewoon te drinken, al zal het wel wat naar chloor smaken. Dat is de reden waarom de meeste mensen flessen water uit de winkel kopen om te drinken. 

Populaire Amerikaanse sporten

Sporten is toch wel heel belangrijk in Amerika. Of het nou beoefend wordt, of dat er naar gekeken wordt, het staat centraal in de Amerikaanse cultuur.  Wij hebben de vijf meest populaire sporten van Amerika op een rijtje gezet:

American Football
Uiteraard met stipt op nummer 1! Elk jaar tijdens de finale wedstrijd (Super Bowl) merk je eigenlijk pas hoe populair deze sport is. Heel Amerika zit dan voor de buis gekluisterd, of wonen de finale bij vanuit het stadion. Elk jaar kijken er zo’n 110 miljoen Amerikanen naar de National Football League (NFL) finale. American Football lijkt enorm op het Nederlandse rugby, echter verschillen de spelregels nogal en het aantal spelers wijkt ook af.

Baseball (honkbal)
Na American Football komt honkbal toch wel op nummer 2. Twee van de bekendste Major League teams zijn de Red Sox en de New York Yankees. Wanneer je een honkbal wedstrijd wilt bijwonen dan is het aan te raden de kaartjes hiervan een aantal maanden van te voren aan te schaffen. Ben je te laat, dan kun je altijd nog naar een honkbalveld in de buurt om naar wedstrijden van amateurs te kijken. 

Basketball
Op nummer 3 basketball, welke in het oosten en het noorden van Amerika het meest populair is. Als je in het hoogste niveau speelt van basketball, dan speel je voor de National Basketball Association (NBA). De NBA is het vaakst gewonnen door de Boston Celtics, maar liefst 17 keer. 

Icehockey (ijshockey)
In de wintermaanden hebben vele andere sporten winterstop. IJshockey is in deze maanden juist heel populair, maar niet in elke staat van Amerika. In de staten die een milde of zachte winter hebben is deze sport totaal onbelangrijk. Juist in de staten met de strenge winters zoals Michigan, Alaska en Minnesota leeft deze sport enorm.

Tennis
De enige sport in dit rijtje welke individueel beoefend wordt en niet in een team. Ook een sport die zowel door mannen als vrouwen gespeeld wordt op top niveau. Tijdens de U.S. Open komen de beste tennissers van over de hele wereld naar Amerika voor dit evenement, welke jaarlijks in augustus in New York wordt gehouden.

Klimaat

Omdat Amerika zo ontzettend groot is en onderverdeeld is in verschillende staten heeft het ook veel verschillende klimaatsystemen. Je kunt in Amerika dus niet spreken van een soort klimaat. Ook qua temperaturen en neerslag verschilt het enorm per staat. In het noordwesten valt de meeste neerslag, het zuidoosten is ook redelijk nat, maar daarentegen is het centrale gedeelte van Amerika juist zeer droog. Als je klimaat tijdens je vakantie heel belangrijk vindt, is het handig om van te voren uit te zoeken welke staat dan het beste bij je wensen aan sluit tijdens een vakantie.

Valuta

In de Verenigde Staten betalen ze met de Amerikaanse dollar ($) met als ISO code: USD. Niet alleen in de Verenigde Staten betalen ze met de Amerikaanse dollar. In de volgende landen is de Amerikaanse dollar ook een wettelijke munteenheid:
Amerikaans-Samoa (VS) , Bonaire, Saba en Sint Eustatius (Nederland), Brits Indische Oceaanterritorium (Verenigd Koninkrijk), Britse Maagdeneilanden (Verenigd Koninkrijk), de Amerikaanse Maagdeneilanden, de Noordelijke Marianen, Ecuador, El Salvador, Guam, Marshalleilanden, Micronesia, Oost-Timor, Palau, Puerto Rico en de Turks- en Caicoseilanden (Verenigd Koninkrijk). 

Creditcard
In Amerika wordt doorgaans veel met de creditcard betaald. Dit heeft te maken met het feit dat het in de meeste gevallen niet mogelijk is om bedragen boven de $100 contant te betalen. Wij willen u dan ook adviseren om voorafgaand aan uw reis een creditcard aan te schaffen. 

 

Wisselkoers
Er zijn verschillende websites welke een valuta calculator aanbieden, waarmee u de actuele koers kunt berekenen. Deze blijft namelijk fluctueren. 

Vervoer

Gezien de afstanden tussen de verschillende staten in Amerika nogal groot zijn, en bijna alle staten in het bezit zijn van een vliegveld, kiezen de meeste mensen ervoor om deze afstanden per vliegtuig af te leggen. Om de prijzen van de vliegtickets hoef je het niet te laten, want deze hoeven niet duur te zijn. Uiteraard kun je kiezen tussen verschillende boekingsklassen. 

Auto

In Amerika wordt er veelal met de auto gereden, en de infrastructuur is dan ook erg gericht op het autoverkeer. Het is ook veel goedkoper dan hier in Nederland, gezien de benzine prijzen veel lager liggen. Wanneer je een verre reis moet maken met de auto is het aan te raden om ergens te overnachten. In Amerika kom je onderweg veel motels tegen waar je tegen een relatief lage prijs kunt verblijven. Ook zijn de parkeergelegenheden vaak goed. 

Trein

In drukke steden, met name tijdens spitsuren, reizen veel Amerikanen met de trein. Het spoorwegnetwerk van Amtrak, de spoorwegmaatschappij in Amerika, ligt door het hele land. Zo kun je dan ook naar elke gewenste stad afreizen. Deze trein zijn vaak zeer luxe en bezitten soms zelfs een restaurant. Wanneer mensen heel veel met de trein reizen kunnen zij een Raipass aanschaffen. Deze is te vergelijken met de Europese Interrail.

Bus

Uiteraard rijden er ook bussen in Amerika. Tickets voor een busrit kun je online aanvragen. Deze bussen zijn gemaakt voor lange ritten, zo hebben ze een wc en een televisiescherm. Het is soms lastig in te schatten hoe lang een rit duurt, omdat je in de meeste gevallen behoorlijke afstanden aflegt. 

Talen

Amerika kent geen officiële taal, maar over het algemeen is Engels de nationale taal. Het is de moedertaal van zo’n 82% van de inwoners. Van alle Amerikanen spreekt 96% goed tot zeer goed Engels. Er zijn wel deelstaten die Engels als officiële taal hebben erkend.

Meerdere talen

In Amerika worden in totaal zo’n 337 talen gesproken of met gebaren uitgebeeld. Van deze 337 talen zijn 176 talen inheems. Door de jaren heen zijn 52 van de gesproken talen in Amerika uitgestorven. 

Tweede taal

Naast Engels wordt er ook veel Spaans gesproken in Amerika, voornamelijk in het zuidwestelijke deel. Hier wordt Spaans ook als tweede taal gegeven op scholen. Zelfs bewegwijzering en bebording is tweetalig in de Spaanse buurten. Ook zijn er wijken in New York, Washington Heights en Miami waar alleen maar Spaanse bebording te vinden is, daar de bevolking hier alleen maar Spaans spreekt. 12% van de hele bevolking (ongeveer 30 miljoen Amerikanen) spreken Spaans, hetzij als eerste of tweede taal. Naast Spaans wordt er ook veel Chinees (Kantonees) en Frans gesproken.

De must sees van Amerika

Amerika is ontzettend groot, en heeft talloze bijzondere bezienswaardigheden. Het is soms moeilijk om te kunnen kiezen. Daarom hebben wij de vijf meest populaire must sees voor u op een rijtje gezet. 

Niagarawatervallen
De grootste watervallen van de wereld, met een hoogte van 60 meter en een breedte van maar liefst 671 meter, zijn te vinden in Niagara Falls. Het zijn eigenlijk een aantal watervallen bij elkaar. Ze hebben ook allemaal een eigen naam zoals: Bridal Veil Falls, Horseshoe Falls en American Falls. Het mooiste is om deze watervallen van dichtbij te bezichtigen vanuit een boom. Dan pas merk je ook goed met hoeveel kracht het water naar beneden stort, dit gaat zo hard dat de watervallen zelfs gebruikt worden om elektriciteit mee op te wekken.

Grand Canyon
In Arizona liggen de enorme rotsformaties van de Grand Canyon die door erosie zijn ontstaan. De Grand Canyon doet zijn naam daadwerkelijk eer aan, want ze zijn reusachtig met een lengte van bijna 435 kilometer. Alle mooie plaatsen van de Grand Canyon zijn in een dag niet te bezichtigen. U kunt daarom het beste dichtbij overnachten en er een paar dagen voor uittrekken.  U kunt er voor kiezen om dit wandelend, met de bus, of met een helikoptervlucht te doen. Denk er wel aan om goede schoenen te dragen en bekijk vooraf de weersverwachting.

Yellowstone National Park
Amerika is in het bezit van vele natuurparken, maar Yellowstone National Park is toch wel de meest bijzondere. Yellowstone National Park ligt in Idaho, Montana en Wyoming en je kunt er allerlei activiteiten doen zoals: vissen, kanoën, raften, paardrijden of fietsen. Trek hier minimaal drie dagen voor uit om zoveel mogelijk te kunnen zien. Je ziet er warmwaterbronnen, watervallen, spuitende geisers en wilde dieren.

New York City
Ook wel ‘the city that never sleeps’ genoemd. Wanneer u van het stadsleven houdt, moet u echt een bezoek brengen aan de altijd drukke en bruisende stad New York City. Hier staat ook het vrijheidsbeeld ‘Statue of Liberty’ wat ook zeker een bezoekje waard is. Maar ook de Brooklyn Bridge, Times Square, Empire State Building en Central Park zijn hele populaire bezienswaardigheden in New York.

Las Vegas
Altijd al eens de kilometerslange straat ‘The Strip’ willen zien? Dan moet u echt eens een bezoekje brengen aan Las Vegas. Aan deze straat zitten de meest luxe hotels en casino’s zoals The Bellagio, New York-New York, Wynn Las Vegas, Flamingo, The Venetian en MGM Grand. Gokken in de casino’s staat hier uiteraard centraal, maar ook het outlet shoppen in de grote ‘malls’ is er enorm populair. Trouwen kan hier overigens tegen een relatief lage prijs in een van de bekende trouwkappellen. 

Politiek

In Amerika gebruiken ze het politieke systeem; federale constitutionele republiek waarbij een president (staatshoofd en de regeringsleider) de macht in de nationale overheid deelt met het Amerikaans Congres en de rechterlijke macht. Dit politieke systeem deelt soevereiniteit met de deelstaatregeringen van alle staten. 

President

De president staat dus aan het hoofd van Amerika. Om de vier jaar wordt er een nieuwe president gekozen door het volk via zogenaamde kiesmannen. Elke president heeft de kans op twee keer gekozen te worden, vaker niet. Op 20 januari 2017 werd Donald Trump gekozen als president van Amerika. Stel dat hem iets zou overkomen, dan neemt de vicepresident het stokje over.

Economie

De grootste nationale economie van de hele wereld is die van Amerika. Vooralsnog, want China staat namelijk op de tweede plek, en het kan maar zo zijn dat China Amerika gaat inhalen. Echter, de Amerikaanse economie is in het 3e kwartaal van dit jaar (2017) met 3% gegroeid. In het 2e kwartaal was dit 3,1% dus veel is de groei niet gedaald. Zelfs niet nadat ze getroffen werden door orkaan Irma en Harvey. De verwoestingen van de orkanen hebben wel gezorgd voor minder werkgelegenheid, omdat het banenrapport in september behoorlijk tegenviel. Dit kwam doordat er veel bedrijven dicht moesten, verwoest werden, of er minder personeel was. Het herstelwerk zal uiteindelijk ook weer voor extra economische activiteit zorgen.

Crisis

Na 10 jaar lijkt Amerika helemaal over de financiële crisis heen te zijn welke begon in 2008. De werkloosheid is inmiddels gehalveerd van 10% naar 5% en ondertussen staan de aandeelmarkten op recordhoogte. Maar toch klopt dit niet helemaal want er is uit een onderzoek van het onderzoeksbureau Gallup gebleken dat de gemiddelde inkomens per hoofd van de bevolking amper gegroeid is, terwijl het besteedbare inkomen van huishoudens na 1999 zelfs gedaald is. De reden hiervan zou het gebrek aan productiviteitsgroei in de economie zijn. Ook is uit het onderzoek gebleken dat de kosten van de gezondheidszorg, onderwijs en wonen juist gestegen zijn. Zelfs meer dan die van alle goederen en diensten, terwijl de kwaliteit nog steeds hetzelfde is gebleven. Doordat de Amerikanen meer moeten betalen aan vaste laten blijft er minder geld over voor alle andere zaken. Dat is dan ook de reden waarom de economie minder groei laat zien.

Criminaliteit

Amerika is groot, dat brengt ook de nodige criminaliteit met zich mee. Er zijn een aantal steden die u beter kunt vermijden wanneer u op reis naar Amerika gaat. Wij hebben de 10 meest gevaarlijke steden van Amerika voor u op een rijtje gezet:

1. Little Rock (Arkansas)
Little Rock staat op nummer als meest gevaarlijke stad van Amerika, terwijl dit vroeger altijd een hele rustige stad was. Dit heeft te maken met het feit dat hier per 100.000 inwoners 23 mensen door geweld van het leven beroofd worden. Verkrachtingen komen hier ook vrij veel voor. De criminaliteit in zijn totaliteit ligt hier op 96 per 100.000 inwoners.

2. Philadelphia (Pennysylvania)
Philadelphia staat eigenlijk al jaren bovenaan de lijst. Veel inwoners gebruiken drugs waardoor er regelmatig geweld ontstaat. Maar illegale wapens zijn er ook erg populair. Wanneer u deze stad wilt gaan bezoeken, wees dan altijd op uw hoede en vermijd zoveel mogelijk de achterbuurten van Philadelphia.
 
3. Newark (New Jersey)
Het vliegveld welke vlakbij Manhattan ligt heeft een zeer slechte reputatie. De politie zit hier in ieder geval niet stil met dagelijkse moorden, gewapende overvallen, zware mishandelingen en gewelddadige verkrachtingen. De politie waarschuwt toeristen in Newark om de auto ergens te parkeren waar deze in zicht is of bewaakt wordt omdat 1 op de 70 auto’s nooit meer teruggevonden wordt.

4. Jackson (Mississippi)
Ook in Jackson is het weer uitkijken wanneer u hier bent vanwege de raciale spanningen die hier nog steeds heersen. De criminaliteit ligt hier nogal hoog namelijk; 78 op de 1.000 inwoners. U kunt dan denken aan stelen, brandstichting, moord en inbraken.

5. Milwaukee (Winsconsin)
Milwaukee staat nog niet zo heel lang in de top tien, eigenlijk pas vanaf 2014. Vergeleken met andere steden met dezelfde omvang als Milwaukee worden hier de meeste moorden gepleegd. Van alle inwoners heeft 5% kans op brandstichting of om bestolen te worden.

6. Atlanta (Georgia)
Atlanta staat bekend als een drugsstad. Er wordt hier veel in illegale drugs gehandeld. Dit heeft te maken met de grote hoeveelheid snelwegen die dwarsdoor Atlanta lopen.  Deze stad telt 521 overvallen per 100.000 inwoners/bezoekers. Toch graag Atlanta bezoeken? Dan geldt ook voor deze stad de waarschuwing om altijd op uw hoede te zijn en de achterbuurten te vermijden.

7. Cleveland (Ohio)
Misschien heeft u er wel van gehoord, in 2013 werden drie vrouwen bevrijd die maar liefst 10 jaar lang tegen hun wil vastgehouden werden door Ariel Castro. Deze daad leeft hier nog tot op de dag van vandaag. Helaas stopt het hier niet. Het is bijna gewoon dat in Cleveland dagelijks ingebroken wordt, branden worden gesticht of  mensen worden verkracht en vermoord. Een op de 72 inwoners komt in aanraking met de zojuist genoemde misdaden.

8. Baltimore (Maryland)
Baltimore staat ook wel bekend als heroïnehoofdstad. In deze stad heerst grote armoede waarvan de criminaliteit wat hier afspeelt een direct gevolg is. Er worden onder andere veel diefstallen gepleegd (met name voortuigen) en branden gesticht.

9. Birmingham (Alabama)
Ook in deze stad heerst veel armoede waardoor de criminaliteit erg hoog licht. Er wordt veel ingebroken en gestolen in Birmingham. Dit was in de jaren zestig al het geval. 

10. Stockton (California)
Stockton is nou niet bepaald een bekende stad in Californië. In 2012 ging deze stad failliet waardoor, ook in deze stad, armoede is ontstaan. U raadt het al, ook hier is armoede de oorzaak van de hoge criminaliteit wat er heerst. In deze stad komen moorden, gewelddadige verkrachtingen en zware mishandeling het meest voor.

Nationale parken

Amerika telt in totaal 58 nationale parken. Het eerste park, en waarschijnlijk ook de meest bekende van allemaal is Yellowstone. Deze is in 1872 benoemd tot nationaal park. De nationale parken vallen onder het NPS (National Park Service). Niet alleen de nationale parken maar ook National monuments, National Recreation Areas en National Historic sites vallen onder het NPS. Wij hebben de meest populaire nationale parken voor u op een rijtje gezet op volgorde van bezoekersaantallen:

1.  Great Smoky Mountains National Park
Dit park, ook wel ‘The Smokies’ genoemd, is te vinden op de grens van Tennessee en Noord-Carolina met een grootte van 2000 m2. De bergen daar, de Appalachian Mountains, zijn meer dan 900 miljoen jaar oud en werkelijk prachtig om te zien. Het park wordt omringd door dichte bossen met wel 130 verschillende boomsoorten en zo’n 1500 bruine beren. Vorig jaar hebben 10,712,674 mensen dit fantastische park bezocht.

2. Grand Canyon National Park
Het ravijn is ontstaan doordat de aardkorst miljoenen jaren geleden omhoog werd gedrukt en op deze manier het Colorado Plateau heeft gevormd. Het Grand Canyon National Park heeft veel plaatsen om alles goed te kunnen overzien. Maar er zijn twee plekken in het bijzonder en dat zijn de uitkijkpunten aan de North Rim en u raadt het al, aan de South Rim. Doordat de verschillende lagen en steensoorten anders reageren op de waterkracht van de rivier is het grillige uiterlijk van de kloof ontstaan. In 2017 hebben 5,520,736 miljoen mensen dit overweldigende park bezocht.

3. Rocky Mountains National Park
Bent u wat meer avonturistisch en sportief ingesteld, dan is het Rocky Mountains National, ook wel ‘The Rockies’,  “HET” park voor u! U kunt hier namelijk vissen, hiken, kamperen, snowboarden, skiën en wilde dieren spotten zoals; vleermuizen, herten, Vlaamse gaaien en elanden. Zoals eerder gezegd is het mogelijk om hier te kamperen. In het hoogseizoen kan het ontzettend druk zijn, reserveer dan ook ver van te voren. Maar het is wel een echte aanrader! Sterren kijken is hier ook erg populair, doordat de Trail Ridge Road bijna een hoogte van 4000 meter bereikt. In 2015 hebben 4,155,916 mensen dit park bezocht.

4. Yosemite National Park
Dit park, in Californië, staat voornamelijk bekend om de hoge waterval, sterker nog, de hoogste waterval van de wereld! Ook zijn hier zeer zeldzame mammoetboombossen en een van de meest grote granieten rotswanden (El Capitan) van de wereld te vinden.  Hier komen jaarlijks vele bergbeklimmers op af. De steilste rots van Amerika is de Half Dome. Deze vallei van 900 meter diep is gevormd door een gletsjer. Dit prachtige natuurgebied maakt deel uit van de Sierra Nevada. In 2017 hebben 4,150,217 mensen dit park bezocht.

5. Yellowstone National Park
Zoals eerder genoemd is dit het allereerste park van Amerika met een grootte van 9000 m2. De meeste mensen denken, omdat het zeer voor de hand liggend is, dat dit park naar het gele gesteente in de Yellowstone Canyon is genoemd. Maar het park is vernoemd naar de gele klei die te vinden is op de zandbanken. Dit park is in het bezit van 200 geisers, 10.000 warmwaterbronnen en vele modderbaden. Deze zijn allemaal ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Ook kunt u hier wilde dieren tegenkomen zoals; elanden, bruine beren, grizzly beren en bizons. In 2015 hebben 4,097,710 mensen dit park bezocht.

Toerisme

Amerika is groot en heeft zoveel moois te bieden voor toeristen, er is voor elk wat wils. Echter, sinds Donald Trump aan de macht is, is het toerisme in Amerika iets gezakt. Dit heeft ook deels te maken met het inreisverbod. Uit een recent onderzoek is gebleken dat het aantal verkochte vluchten naar Amerika wereldwijd met gemiddeld 22% is gedaald. De geschatte gemiste omzet aan reisboekingen is ongeveer 188 miljoen dollar. 

Volgens CEO van Tourism Economics, Adam Sacks, is niet alles te wijten aan Trump. Hij noemt nog drie andere factoren namelijk; de zwakke wereldeconomie, sterke Amerikaanse dollar en de dalende gunstigheid van Amerika in de ogen van de internationale gemeenschap.

“We verwachtten al dat 2017 sowieso een vrij matig jaar zou zijn - met een zeer bescheiden groei, maar dit kon niet op een slechter moment komen. De VS zijn een dure bestemming, we hebben een zwakke wereldeconomie en nu stapelt dat zich op - dat is waarom de impact zo groot is,” aldus Adam Sacks. Hij verwacht dat er in 2017 6,3 miljoen minder bezoekers naar Amerika gekomen zijn met daarbij een totaal verlies aan inkomsten van 10,8 miljard dollar. Of dit daadwerkelijk zo is, moet nog blijken. 

We kunnen dit ook van de andere kant bekijken. Vele niet-Amerikaanse bestemmingen zijn namelijk nu een stuk goedkoper.  Prijzen voor bijvoorbeeld een vlucht naar Mexico zijn 39% goedkoper. Vluchten naar Nieuw-Zeeland, Singapore en Rio met ongeveer 20%.

De Amerikaanse vlag

De Amerikaanse vlag, ook wel de ‘Stars and Stripes’ genoemd, met zeven rode en zes witte strepen en het blauwe vlak met daarin de 50 witte sterren die voor elke staat van Amerika staan. In totaal heeft de vlag dertien strepen welke staan voor de dertien oorspronkelijke kolonies die zich in 1776 afscheidden van Groot-Brittannië.  Naast het vrijheidsbeeld “HET” symbool voor Amerika. De vlag staat voor de meeste Amerikanen voor alle vrijheden en rechten die de Grondwet van Amerika (voornamelijk de Bill of Rights) biedt. Maar ook voor de vrijheid van het individu, zoals deze beschreven wordt in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring.

Het ontwerp
"De ster is een symbool van het hemelse en goddelijke doel waarop de mens zich al richt sinds onherinnerbare tijden; de streep is symbolisch voor de lichtstralen van de zon" aldus George Washington: "We namen de sterren uit de Hemel, het rood van ons moederland, gescheiden door witte strepen zodat we laten zien dat we ons van haar afgescheiden hebben, en de witte strepen zullen de toekomst ingaan staande voor de Vrijheid."

Het witte en het rode in de Amerikaanse vlag staat voor velen voor het bloed van de mensen die hun leven gegeven hebben voor de vrijheid van de Amerikaanse inwoners. Oude en niet bruikbare Amerikaanse vlaggen worden niet zomaar weggegooid maar worden verbrand in een simpele ceremonie. Echter, deze vlaggen worden ook wel eens opzettelijk verbrand tijdens betogingen tegen Amerika. Er zijn bepaalde groepen die eisen dat het verbranden van de Amerikaanse vlag strafbaar moet worden. 

Geschiedenis

De Amerikaanse vlag zoals we deze nu kennen is al vanaf 1960 de langst gebruikte versie. Sinds de unie van dertien staten is de vlag 26 keer aangepast. Voorheen was de langst gebruikte versie de vlag met 48 sterren. Deze is maar liefst 47 jaar gebruikt. 

Grand Union Flag

De eerste officiële Amerikaanse vlag nadat de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring werd getekend op 4 juli 1776 was de Grand Union Flag. Deze werd destijds ook wel de Continental Colors genoemd. Deze vlag had dertien witte en rode strepen en in het vlak (kanton) stond destijds de Britse vlag maar dan zonder het rode schuinkruis. De strepen stonden voor de uniciteit en eenheid van de dertien kolonies. De Britse vlag werd toegevoegd vanwege het feit dat ze hechte banden wilden behouden met het Verenigd Koninkrijk. Deze vlag werd voor het eerst gehesen op 3 december 1775 nadat de vlag door het Second Continental Congress aangenomen werd. 

Stars and Stripes

De nieuwe vlag; Stars and Stripes,  werd op 14 juni 1777 opgenomen. Deze dag staat op de dag van vandaag bekend als Flag Day. De opmaak van de sterren in het kanton op de vlag lag niet vast waardoor er verschillende opmaken ontstonden. Soms zag je de Amerikaanse vlag met de dertien sterren in een cirkel op het kanton. Maar de versie met de dertien sterren in vijf horizontale rijen (3-2-3-2-3) werd gezien als het standaardpatroon. In 1795 werd het aantal sterren verhoogd naar vijftien. 

De jaren erna traden er een aantal staten toe, echter deze werden niet als ster toegevoegd op de vlag. Waarschijnlijk koste dit teveel moeite. In 1818 werd er besloten dat ze het bij dertien sterren zouden laten, ongeacht het aantal staten om de oorspronkelijke dertien kolonies te eren. 

50 staten

Later werden de sterren toch aangepast aan het aantal staten. Wanneer er een ster toegevoegd moest worden, werd dit altijd gedaan op 4 juli, Independence Day. De laatste keer dat de vlag is aangepast was in 1960, omdat Hawaii een staat van Amerika werd. Zo werd het huidige aantal van vijftig staten bereikt.

Immigratie

Amerika is heel multicultureel, allerlei culturen komen samen. Het is dus echt een land vol immigranten. Dat heeft ook te maken met het feit dat ongeacht je herkomst, of je geloof, of je huidskleur, iedereen gelijke kansen heeft in Amerika. “Het land van de onbegrensde mogelijkheden” en “The American Dream” wordt het ook wel genoemd. Als je bereid bent om hard te werken kun je in Amerika heel ver komen. En dat trekt nou eenmaal veel mensen aan. 

Dezelfde herkomst

Wat veel voorkomt in Amerika is dat mensen met dezelfde herkomst elkaar opzoeken. Er zijn in Amerika hele wijken vol met mensen die dezelfde achtergrond hebben. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Chinatown, Little Italy, Little Ukraine en Koreatown. Ook wel begrijpelijk natuurlijk, ze zoeken een stukje herkenning. In New York wonen de meeste immigranten. Meer dan 40% van de inwoners van New York is niet in Amerika geboren. In totaal zijn er zo’n 8,5 miljoen inwoners uit 193 verschillende landen. 

Geschiedenis

Zo rond de 17e eeuw is het idee ontstaan van The American Dream. Amerika was destijds onvervuild, immens groot en had nog maar weinig inwoners. De naar vrijheid hunkerende Europeanen zijn de eerste kolonisten. Op zoek naar een plek waar geen oorlogen zijn, niet teveel mensen zijn en geen uitbuiting is. In 1776 zijn de idealen van Amerika verwoord in de Onafhankelijkheidsverklaring en de Grondwet. 'Life, Liberty and the persuit of Hapiness' is waar iedereen recht op zou hebben. Echter, ging dit in de praktijk niet helemaal op. Slaven, vrouwen, kinderen, veroordeelden en mannen die geen geld of land bezaten telden niet mee. 

Vele migranten waagden hun leven om over zee naar de andere kant van de oceaan te komen en een nieuw leven op te bouwen in Amerika. Iedereen die aan bepaalde eisen voldeed kreeg een stuk land zodat ze deze konden bewerken. Echter, niet alleen vrijwillige migranten kwamen naar Amerika, er werden ook veel mensen gedwongen om naar Amerika te gaan. Dat had te maken met het feit dat in Groot-Brittannië de weeshuizen en gevangenissen vol zaten. Daardoor werden onder andere 50.000 veroordeelden naar Amerika gestuurd. 

In de 18e eeuw werden ruim 200.000 slaven, tegen hun wil, uit Afrika naar Amerika toe gehaald ,zodat ze konden helpen op het land met het bewerken van katoen- en tabaksplantages. De meeste slaven werden naar Georgia, Virginia en North en South Carolina gehaald. 

21e eeuw

Na de Eerste Wereldoorlog stopte de grote immigratiegolf. Dat had te maken doordat Amerika strenge immigratiebeperkingen doorvoerde en het Green Card systeem invoerde. Vanaf de jaren tachtig begon het aantal immigranten behoorlijk toe te nemen. Het merendeel aan immigranten kwam destijds uit Latijns-Amerika, een kwart uit Aziatische landen zoals India, Pakistan en China. De meerderheid zijn een leven op gaan bouwen in Californië, maar ook Texas, Florida en New York zijn erg gewild onder migranten.

Het onder controle krijgen van illegale immigratie lijkt een groot probleem te zijn. Vele Mexicanen nemen het risico om illegaal de grens over te steken naar Amerika, waarmee ze hun leven op het spel zetten. Ze komen naar Amerika toe omdat ze daar veel makkelijker aan een baan kunnen komen. De vele goedkope arbeidskrachten van ongeschoolde illegale immigranten houden nu een groot deel van de Amerikaanse economie draaiend.

Vele Amerikanen pleiten voor een strengere immigratiewetgeving en grenscontroles. Bewoners hebben zelfs op sommigen plaatsen het heft in eigen hand genomen door dag en nacht gewapend langs de grens van Mexico te patrouilleren.

ESTA

Om naar Amerika af te kunnen reizen moet u in het bezit zijn van een ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Deze wordt elektronisch aan uw paspoort gekoppeld. Een ESTA is twee jaar geldig en hiermee kunt u 90 dagen achtereen verblijven in Amerika. Een ESTA aanvragen kan online op onze website. Wij hebben ingebouwde controles op het aanvraagformulier, zodat de meest gemaakt cruciale fouten voorkomen kunnen worden. Tijdens het verwerken van uw aanvraag controleren we deze ook nog handmatig en wij nemen contact met u op bij fouten. Wij sturen u de ESTA per e-mail toe en indien gewenst ook per post tegen een kleine meerprijs. Onze klantservice staat voor u klaar van 10:00 uur ’s ochtends tot 17:00 uur in de middag en in de avond van 19:00 tot 21:00 uur. Wij zijn zowel telefonisch als per e-mail en chat te bereiken. Bij ons kun je betalen met: iDEAL, Bancontact/Mister Cash, Mastercard, Visacard of eMaestro. Wilt u langer dan 90 dagen aaneengesloten verblijven in de VS of heeft u een ander reisdoel dan zakelijk of toeristisch voor uw bezoek aan de VS, dan zal u een visum aan moeten vragen in plaats van een ESTA. Op deze internetpagina vindt u informatie omtrent het aanvragen van een visum voor Amerika.

Ja, u dient de geldigheid van uw ESTA te controleren voor u op reis gaat. Het kan namelijk zijn dat de U.S. Customs and Border Protection (CBP) uw goedgekeurde ESTA achteraf toch nog intrekt. Dit kan te maken hebben met de veiligheidseisen die het CBP aan de komst van toeristen stelt. Wanneer achteraf blijkt dat u toch een gevaar zou kunnen zijn voor de veiligheid in het land, kunnen ze het ESTA intrekken.

Let er daarom goed op dat u de veiligheidsvragen op het aanvraagformulier juist en naar waarheid invult, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.
Als u een overnachting heeft in Amerika dan is uw reis geen doorreis maar een verblijf. Als u op de dag van aankomst in Amerika een overstap maakt op een vlucht naar een ander land dan is de reis een doorreis.

Als u tijdens het online inchecken de melding krijgt dat er geen ESTA is gevonden, dan is het belangrijk dat u eerst alle gegevens (met name de paspoortgegevens) goed controleert op uw ESTA. Als er geen fouten in zitten, en de ESTA is nog steeds goedgekeurd, dan ligt het niet aan uw ESTA. In de meeste gevallen ligt de fout dan bij uw vliegmaatschappij. U kunt dan contact met uw vliegmaatschappij opnemen. Vaak kunt u dan wel gewoon ter plekke op het vliegveld inchecken.