ESTA aanvragen


ESTA

Een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een verplichte reistoestemming die aangevraagd dient te worden wanneer u wilt afreizen naar de Verenigde Staten van Amerika. Een ESTA aanvragen doet u door middel van het online ESTA formulier. De kosten bedragen €25,- per persoon.

Hoe werkt een ESTA aanvragen?

1. Invullen Esta formulier

esta formulier

Het invullen van het ESTA formulier gaat heel eenvoudig online. Een ESTA aanvraag duurt ongeveer 4 minuten.

2. Veilig online betalen

betalen zonder creditcard

De betaling van de ESTA gebeurt veilig online middels iDEAL, Bancontact, Mastercard, Visacard of eMaestro.

3. Ontvangst officiële Esta

ontvangst officiële reistoestemming

Zodra de aanvraag is goedgekeurd ontvangt u het officiële ESTA per e-mail. Doorgaans al binnen enkele uren.

Samenvatting

ReisdoelToeristisch of zakelijk
Geldigheidsduur2 jaar
Verblijfsduur90 dagen max
ReisdocumentPaspoort
Kosten€25,-
Levertijd12 uur (max 72uur)
Waar aanvragenAlleen online mogelijk

Uitlegvideo


Met onze factsheet heeft u de belangrijkste informatie nogmaals in een beknopt overzicht. Handig om snel een passend antwoord te vinden op de meest gestelde vragen omtrent het ESTA voor Amerika.

Deze factsheet is met zorg samengesteld door Evisa application services om aan de vraag van reizigers te voldoen.

Download beknopte reisinformatie over de ESTA

Benodigdheden tijdens de aanvraag

Om de ESTA aanvraag zo spoedig mogelijk te laten verlopen is het verstandig om alvast een aantal gegevens en documenten bij de hand te houden. Bekijk hieronder de benodigdheden voor tijdens de aanvraag:

Stap 1: Persoonsgegevens van de aanvrager(s)

gegevens reiziger

Bij stap 1 van het online ESTA formulier dienen de persoons- en adresgegevens opgegeven te worden. Vraagt u een ESTA aan voor meerdere personen, dan doet u er verstandig aan om ook de persoons- en adresgegevens van deze reizigers bij de hand te houden. Aan het eind van de aanvraag krijgt u de mogelijkheid om meerdere reizigers toe te voegen.

Stap 2: Paspoort

paspoort

Bij stap 2 van de aanvraag dienen de paspoortgegevens opgegeven te worden. Houd uw paspoort dus bij de hand. Er zal bijvoorbeeld gevraagd worden naar de datum van afgifte, vervaldatum, land van afgifte en het documentnummer. Een fout ingevuld documentnummer kan voor grote problemen zorgen. Controleer daarom met zorg uw documentnummer.

Stap 3: Werkgevergegevens

werkgevergegevens

Bij stap 3 wordt er gevraagd naar uw huidige of voormalige werkgevergegevens. Mochten deze gegevens niet bij u bekend zijn, dan kan deze vraag met "nee" beantwoord worden. In het geval van "zelfstandige" zijn de gegevens van uw eigen bedrijf benodigd.

Stap 4: Verblijfs-en contactgegevens in Amerika

verblijfsgegevens in Amerika

Bij stap 4 wordt er om uw reisinformatie gevraagd. Hierbij moet u denken aan uw verblijfadres in de VS of de gegevens van uw contactpersoon bij nood. Bent u slechts op doorreis, dan is deze vraag op u niet van toepassing. Daarnaast kan optioneel een lidmaatschapnummer van het Global Entry Program of een social media account opgegeven worden.

Esta aanvragen? Hier moet u goed opletten!

Het verkeerd invullen van het ESTA formulier kan nog wel eens voor problemen zorgen. Om problemen tijdens de reis te voorkomen hebben wij binnen ons aanvraagformulier diverse controles ingebouwd. Veelgemaakte fouten worden hierdoor vermeden. Op deze manier kunt u met een gerust hart afreizen naar de Verenigde Staten. Echter kan het natuurlijk voorkomen dat er een typefout wordt gemaakt. Controleer dus altijd goed of u alle gegevens correct heeft ingevuld. Zo komt in een Nederlands paspoort bijvoorbeeld nooit de letter ‘o’ voor, het is altijd het cijfer ‘0’. Onze medewerkers controleren elke aanvraag handmatig en nemen indien nodig contact met u op.

Tip: Wanneer u niet zeker bent over het invoerveld, dan kunt u met de muis op het (i) teken gaan staan. Na het klikken op de (i) zal er een ballonnetje verschijnen met daarin een extra toelichting per invoerveld.

Wat is een ESTA?

Een ESTA is een verplichte reistoestemming waarmee u zonder visum naar de VS kunt reizen. Het ESTA kan alleen online aangevraagd worden en is bedoeld voor tijdelijke zakenreizen of toeristische bezoeken van maximaal 90 dagen. Inwoners van landen die onder het Via Waiver Program vallen zijn verplicht om online een ESTA USA aan te vragen. Nederland en België vallen ook onder het Visa Waiver Program.

Geldigheidsduur en regels

Een ESTA is twee jaar geldig vanaf de dag van goedkeuring, tenzij ondertussen uw paspoort verloopt. Dan komt deze namelijk automatisch te vervallen. Dat heeft te maken met het feit dat de ESTA elektronisch is gekoppeld aan uw paspoort. U dient dan ook met het paspoort te reizen waarmee u de ESTA heeft aangevraagd. Uw paspoort dient uw gehele verblijf in Amerika geldig te zijn tot een dag na thuiskomst vanuit Amerika. U mag niet langer dan 90 dagen aaneengesloten in Amerika verblijven, maar u mag wel meerdere malen tijdens de geldigheidsperiode naar Amerika reizen. Dagen die u aansluitend verblijft in Canada of Mexico tellen ook mee binnen de genoemde 90 dagen.

Een vereiste om met een ESTA naar Amerika te reizen is dat u in het bezit bent van een retourticket of een bewijs dat u doorreist naar een ander land. U dient overigens alleen een aanvraag te doen wanneer u met het vliegtuig of per boot naar Amerika reist. Betreedt u over land Amerika, dan heeft u geen ESTA nodig maar dient u een I-94W formulier in te vullen. Dit kan eenvoudig online, of aan de grens. Een goedgekeurde ESTA geeft u helaas niet de garantie van het binnenkomen van Amerika. De douane kan bij aankomst namelijk iets anders beslissen.

Heeft u op of na 11 maart 2011 gereisd naar Iran, Irak, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië of heeft u de nationaliteit van een van deze landen gehad dan is de kans groot dat uw ESTA aanvraag afgekeurd zal worden. Wij raden u in dat geval aan om geen ESTA aan te vragen maar een visum Amerika. Houders van een geldig Amerikaans paspoort of Canadees paspoort zijn vrijgesteld van ESTA om te mogen reizen voor toeristische of zakelijke doeleinden.

De kosten

De kosten van het ESTA bedragen €25,- per persoon. Voor onze bemiddelings- en administratiekosten vragen wij €12,-  per reiziger. Ongeacht de wisselkoers hanteren wij een totaalbedrag van 25 euro, inclusief consulaire kosten.

Standaard sturen wij uw goedgekeurde ESTA verklaring per e-mail toe. Wilt u deze ook per post ontvangen, dan kunt u dit tijdens de ESTA aanvraag aanvinken. Wij rekenen hier per aanvraag €3,- extra voor. Wordt uw ESTA aanvraag afgewezen? Dan storten wij het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening (meer dan 99% van alle aanvragen wordt goedgekeurd).

ESTA aanvragen voor meerdere personen?

Een ESTA aanvragen voor meerdere personen kan heel eenvoudig door middel van ons aanvraagformulier. Zorg ervoor dat de persoonsgegevens voor iedere aanvrager correct zijn ingevuld om misverstanden te voorkomen. Na het indienen van uw eigen formulier, krijgt u de mogelijkheid om voor meerdere personen de aanvraag te doen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld uw broer, zus, ouder, vriend of vriendin in uw aanvraag meenemen. Dit proces verloopt op dezelfde manier als uw eigen aanvraag.

Wanneer ontvang ik mijn reistoestemming?

Zodra wij uw goedgekeurde ESTA binnen hebben sturen wij deze altijd direct op naar uw e-mailadres. Doorgaans ontvangt u de reistoestemming binnen enkele uren. In bepaalde gevallen kan de overheid van de Verenigde Staten langer de tijd nemen om tot een beslissing te komen. Dit kan maximaal 72 uur duren.

Disclaimer:

eVisa Application Services maakt op geen enkele manier deel uit van de overheid van de Verenigde Staten. Een ESTA reistoestemming wordt u toegewezen door het Amerikaanse Ministerie van Homeland Security. Alle verstrekte informatie op deze website is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security. Deze website is niet aangesloten bij de Amerikaanse regering. U kunt direct uw ESTA aanvragen bij de Amerikaanse Immigratie dienst zonder gebruik te maken van onze service. Daarbij betaalt u de prijs van de ESTA zoals bepaald door de Amerikaanse overheid. Dit bedrag is vastgesteld op $14,- (USD). Webadres: esta.cbp.dhs.gov. Alle verstrekte informatie op deze website is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen van het Amerikaanse ministerie Homeland Security.

8,9/10
De gemiddelde beoordeling van onze klanten.
5036
Het totaalaantal beoordelingen van onze klanten.
98%
Het percentage van onze klanten dat ons aanbeveelt.

Meer beoordelingen bekijken?

Bekijk alle reviews op de website van Kiyoh. KiyOh is een onafhankelijk bureau.
Alle reviews bekijken