26 mei 2017
Terug

1Password; de wachtwoorden app met reismodus voor grenscontroles

Deze app heeft zojuist een nieuwe functie toegevoegd voor reizigers namelijk; een gedeelte van wachtwoorden van onder andere een mobiele telefoon te verwijderen zonder dat dit te achterhalen is. 

 

Grenscontroles

Het is algemeen bekend dat de grenscontroles van de VS steeds strenger zijn geworden en dat er ook al gevraagd wordt om inloggegevens van social media. Maar ze zijn tevens bevoegd om telefoons in te vorderen om deze te kunnen doorzoeken. En daar is deze functie ook voor bedoeld zegt AgileBits (maker van de app).

 

Hoe werkt het?

Je dient voordat je op reis gaat op de website van de app een aantal aparte collectie aan wachtwoorden, inloggegevens, codes en notities aan te maken welke je onderweg ook wilt gaan gebruiken. Deze collectie wordt dan gemarkeerd als ‘Safe for Travel’.

 

Niet te achterhalen

Op de website van de app kun je voorafgaand aan je reis de reismodus activeren. Wanneer je deze modus activeert worden alle overige wachtwoorden welke niet gemarkeerd staan als ‘Safe for Travel’ verwijderd alle apparaten die hieraan gekoppeld zijn. Wanneer je deze modus hebt geactiveerd is dit niet te achterhalen. AgileBits beloofd dat er geen spoortje achter blijft van alle verwijderde wachtwoorden. Wanneer je eenmaal op de plaats van bestemming bent aangekomen kun je middels de website deze functie weer uitschakelen. Wanneer je de app opent kun je al je verwijderde wachtwoorden weer downloaden. Deze app is echter niet gratis te downloaden, je dient er voor te betalen. 

Bron: nu.nl